Roblogfest 2011

Posted by

Nu, acest post nu e ca sa va cersesc voturile, e despre Roblogfest asa cum nu ar trebuii sa fie si cum nu este. E despre bloggeri care nu inteleg ca nu castiga defapt nimic dar care se agita disperatii an de an doar doar or prinde si ei un loc acolo.

Deci daca nu stiati inca a inceput perioada de votare, prima perioada, la Roblogfest 2011. Ei bine aceasta perioara este una incarcata de mass-uri pe mesenger, de mailuri si mesaje pe facebook si de posturi care mai de care mai siropoase prin care ni se cere sa votam sau sa sustinem un anumit site la Roblogfest.

Pentru mine personal roblogfest a devenit un test, pe care il dau an de an, prin care vad daca am ajuns atat de influent in blogosfera incat sa am un singur fan care sa ma propuna. Daca nu aveti nici macar acel unic sustinator care sa va propuna in lista de nominalizati cum vreti voi sa si castigati? Si cati dintre voi au stat pana in ultima zi de nominalizari urmarind cu sufletul la gura daca il nominalizeaza cineva? Nimeni.

Si daca tot te-ai nominalizat singur de ce continui in prostia ta si rogi pe toata lumea sa te voteze? Ce castigi din asta? Bun cand e un concurs si vrei cu disperare iPad-ul pus in joc, sa zicem ca te mai inteleg. Dar cand e vorba de Roblogfest ce castigi?

Si sa zicem ca gasesti destui prieteni sa te voteze incat castigi. Ce ai gastigat? O diploma in care scrie ca esti cel mai bun? Dar esti cel mai bun daca nici macar un singur cititor al blogului tau nu te-a nomnializat? Chiar iti place sa te minti singur? Sa te uiti in oglinda si sa spui ce tare sunt eu? Oare cat de idiot sa fi sa crezi ca esti cel mai tare dupa ce sti ca ai incercat toate metodele de spam si fraudare ale sistemului.

Apoi vine si varianta in care nu castigi, si da, deja stiu. O sa fi primul care tipa hoti, isi dau premiile intre ei, a castigat cine nu merita. Sincer mi-e scarba cand vad ca faci asta dupa ce ai cersit voturile prin toate colturile blogosferei.

Conteaza cine esti tu ? Sau cine cred altii ca sunt? Dar suntem romani ne luam masini de sute de mii de euro desi nu avem ce manca sau casa sta sa cada pe noi la primul cutremur. Si daca nu ne permitem masinile alea scumpe, macar sa aratam ca suntem cineva in online nu? Dar sunteti cineva.

Si da, eu nici anul acesta nu am trecut testul, nici anul acesta nu sunt pe lista de nominaliati. Dar o sa votez, o sa votez blogurile de calitate, bloguri care cred eu ca merita sa castige. Si asa ar trebuii sa mearga lucrurile. Si ar trebuii macar sa incerci sa votezi la categoriile la care nu te-ai inscris. Nu cu prietenii, nu cu cunoscutii ci pur si simplu cu ala care crezi tu ca merita.

 

7 comments

  1. Se pot castiga si premii palpabile, dar si putina audienta. Asta cu voturile si goana dusa la extrem…este putin ciudata. In fine, este un concurs, un spectacol si o alta petrecere unde blogosfera se distreaza. Pana la urma cred ca asta conteaza :).

  2. @sorin premiile nu-s mari sunt simbolice, nu m-am luat de eveniment ci doar de cei care cersesc voturi in stanga si in dreapta. Eu am inscris in blog la o categorie jurizata.

    Iar blogul personal daca nu l-a propus nimeni nu are ce cauta acolo insemana.

  3. Eu vroiam sa-ti spun ca distractia conteaza:). Si eu am site-ul/blog-ul laptopnews la jurizat…In rest…sper sa fie mai placut ca anul trecut:)

  4. Haaa cine era Sorin :)) ti-am pus link pe siteul care il am eu la jurizat, in aceasi categorie :)) si cu aceasi tema dar putin mai modificata.

Comments are closed.