In ultimile zile am fost foarte preocupat de noua mea jucarie. Un coleg a zis ca am dat in mintea copiilor si i-am dat imediat replica ca astfel de roboti se folosesc in studii universitare si nu sunt doar o simpla jucarie.
L-am botezat Rudy pentru ca este un robot rudimentar. Am reusit sa il fac sa se miste oarecum controlat dar va trebui sa ii pun senile pentru un control foarte bun al directiei de deplasare. Practic rotita din fatza ii influenteaza directia de mers. In plus e cam haotic asa in miscari. De ce nu ma mira oare.
Oricum Ubuntu ma uimeste inca o data pentru ca am reusit sa ma conectez de pe linux la robot, sa pun softul de pe linux pe brick, si cred ca daca imi dau putin mai mult osteneala cred ca reusesc sa pun pe el si prin bluetooth softurile.
Ce nu imi place e ca nu merge un program facut overwrite la el, si nu stiu inca daca merge sa il sterg din memoria lui direct din computer. Iar ar fi foarte interesant sa pot sa il controlez remonte, nu robotul ci softul de la brick (creierul lui) astfel incat sa lucrez pe computer si sa ii pun aplicatii pe el, sa le lansez in executie sau sa le opresc fara a mai ma atinge de Rudy.
Oricum cele 3 exemple pe care le-am facut si testat pe el imlica doar controlul servomotoarelor si au cam 10 linii de cod.
P.S. Stiu ca nu am avut timp sa mai scriu articole, am vazut doar lego si roboti pe tot netul in ultimile zile, dar promit ca o sa mai scriu.
Lasa articolele. Fa robotelul si pune fotografii, filmuletze … sa vedem si noi, astia mai „copilarosi”
Bafta!