Scoala de bani „sustinuta” de BCR

Posted by

De curand sa lansat cu mare tam-tam un concurs. Sunt sigur ca ati vazut reclama la tv sau bannerele de pe strazi legate de acest site. Avand in vedere ca era sponsorizat de o banca, chiar ma miram cum naiba are interesul o banca sa tin eu banii „la saltea” si sa nu mai fac credit la ei. Oricum pentru ca siteul arata bine, grafica pe care o avea, si pentru ca parea interesant prin manifestul pe care l-au avut m-am inscris si eu in concurs. Oricum nu trageam nici mari sperante la vre-un premiu, dar eram mai mult curios de ce cunostinte pot acumula de pe acest site.

Apoi cand a fost vorba de intrebari, m-am lamurit cum sta treaba si cu sustinerea BCR. Majoritatea intrebarilor erau legate de econimsirea banilor bineinteles, cu exceptia ca trebuia sa cunosti toate dobanzile BCR-ului, toate pachetele lor de pensie, credit, si ce drak mai ofera etc.

Intrebarea mea pentru banca este: Angajatii vostrii stiu sa raspunda la aceste intrebari? Eu va ganrantez ca nu stiu, si atunci de ce ar trebuii sa stiu eu toate cacaturile astea. Cu nici o luna in urma am incercat sa fac un imprumut de la BCR, pentru o suma FOARTE MARE de bani, undeva la 3 salarii sau 3 salarii si putin.

In primul rand fisa mea fiscala arata ca un OZN, sau cel putin asa se citea pe fatza consilierului de credite care nu auzise in viata ei de o anumita ordonata de urgenta prin care cei care termina facultatea si sunt angajati pe profilul care au terminat nu platesc aia 16% la stat. Desi fisa mea fiscala era facuta de o firma de contabilitate cred eu destul de mare din Bucuresti, avand in vedere ca clientul lor, firma la care lucrez este si foarte mare si cu sediul in Germania. Deci fisa mea nu era buna, ca era pe ea brutul si nu net-ul, inca 2 zile de alergat dupa un document auxiliar in care sa vada „domnsoara” netu si nu brutu domnule.

In fine am trecut peste asta am ajuns la pasul 2. Fiind vorba de un credit destul de mic, atat de mic incat cu un efort mare din partea mea aveam de gand sa-l platesc in 3-4 luni, nu s-a putut face creditul decat pe minim 2 ani jumatate. Sun la banca la numarul lor fierbinte si mi se spune ca se poate face creditul si pe un an. La consilier, imi zice ca nu are in aplicatia din calculator optiunea sa puna mai putin de 2 ani jumatate. De ce? Pentru ca pentru perioade mai mari de 2 ani era alta dobanda.

Trecem si peste asta, oricum aveam de gand sa platesc rapid creditul, mai alergam dupa o tona de documente de nu le mai tin minte acuma si ajung aproape de final. Factura de utilitati: Una era pe firma, alta pe alt nume, singura pe numele meu fiind cea de la RDS.
Cea de la RDS era aproape ok, singura ei problema fiind ca liplea in adresa numele strazi. Trecand peste faptul ca nu stiu daca exista  Ploiesti si alta Aleea Scolii decat cea cu nr.8, sunt sigur ca exact la acelasi nr de bloc, de scara, de apartament locuieste tot un Schiopu Dragos, si de fapt eu vreau sa fac o frauda.

Dupa toate astea, am apelat la ajutorul unui prieten si al parintilor si mi-am bagat ceva in el de credit. Ca vorba voastra, cei mai buni sunt leii-paralei, adica aia de ii ai in buzunar.

Ca o ultima intrebare care mai as dori sa va o adresez. Care este scopul siteului, in afara de castiga premiile puse in joc? De a invata totul despre pachetele de creditare si asigurare ale BCR-ului? Sa stiti ca ma intereseaza totul despre  pensia privata de la dvs, ca doar daia mi-am facut pensia privata la ING. Sa stiti ca am vazut pe propria piele cat de competenti sunteti in acordarea creditelor. Si tin sa va multumesc pana la urma ca m-ati ajutat sa economisesc. In felul asta dupa 3 luni de efort voi fi si fara datorii si fara credit la banca.

Si oricum nu m-am calificat ca dupa 10 intrebari m-am plictisit si am raspuns la ele la intamplare. Cei care raspund corect sunt rugati sa aplice pentru un job de consilier de credite la ei ca sa inlocuiasca „geniile” din prezent.