Site-uri de super nisa

Posted by

Cautam o baterie extinsa pentru micutul meu Vaio P Series, astfel am gasit un site pe care mi-as fi dorit, cu siguranta, sa navighez in urma cu 5 ani. De cate ori nu vi s-a stricat ceva la laptop si ati luat service-uri de calculatoare la rand, doar doar gasiti piesa mult cautata. Eu stiu cel putin 10 oameni care au venit de-a lungul anilor cu diverse probleme la laptop si pe care nu am putut sa le rezolv. Una din cele mai simple si totusi greu de rezolvat problema a fost la un Toshiba, caruia i s-a rupt mufa de la incarcatorul laptopului si oricat am cautat atunci un incarcator laptop compatibil sau o mufa nici ca am gasit. Ati zice ca e imposibil asta, dar oricat am cautat pe piata acea mufa, nu am gasit-o. Caci de cele mai multe ori isi fac mufele lor specifice si nu le gasesti de cumparat. Un alt caz este al unei amice care cumva a reusit sa crape frumusete de ecran de laptop, si gaseste display laptop daca ai de unde. E drept ca acesta, fiind un caz mult mai recent, a gasit pe comanda, de pe un site din afara si l-a montat la reprezentanta. Dar oricum, gasirea de piese de laptop a fost intotdeauna o problema si existenta unui site pe aceasta nisa micuta este mai mult decat binevenita. Alta data am cautat cu disperare, acumulatori.

De ce le-am numit site-uri de super nisa? Pentru ca se canalizeaza pe o nisa foarte specifica, si in felul asta succesul este mult mai mare decat daca ar face un site care ar vinde laptopuri. Desi nisa este foarte ingusta cred ca este si foarte cautata. Cel putin eu m-am lovit mereu de-a lungul anilor de problema gasirii unor piese de inlocuit la laptopuri.

Un alt lucru interesant descoperit la magazin este RSS Sindication care probabil exista si in alte magazine de e-commerce dar aici chiar face sens. Asta deoarece nu cred ca m-ar interesa sutele de produse noi aduse la e-mag, dar daca caut un produs specific pentru laptopul meu si acesta nu exista inca pe site, cu siguranta voi vrea sa stiu cand apare produsul respectiv, mai ales daca e unul de care depinde buna functionare a laptopului.

Singura problema a acestui magazin pe care o intrevad este garantia destul de mare a laptopurilor, uneori de 2-3 ani, iar eu, cel putin, cam la 2 ani am obiceiul sa schimb laptop-ul. In felul acesta nu prea ajung sa am nevoie de altceva la el decat de incarcator sau baterie extinsa. Si incarcator la el, cred ca 3 daca as avea si nu mi-ar ajunge. De ce? Unul acasa, unul la munca, unul in masina.