Socoteli de navetist

Posted by

Pentru ca fac zilnic naveta Ploiesti-Bucuresti-Ploiesti e si normal sa fac tot felul de socoteli care sa ma duca mai ieftin sau sa imi mareasca nivelul de confort si sa scurteze timpul facut intre cele 2 localitati. Mai bine zis intre locuinta mea si firma la care lucrez.

Naveta by foot:

5 RON – benzina de la mine de acasa pana la sud si intors seara
12 RON – dat la nenea ala de are bunavointa sa te ia la ocazie 6 la dus si 5 la intors
3 RON – tramvaiul

TOTAL PE ZI: 20 RON
TOTAL PE SAPTAMANA 100 RON

Timp pierdut: 10-15 minute la „iama nene”, 5-30 de minute pana vine amaratul ala de tramvai, 5 minute pe jos de la tramvai la firma.
Timpul calatoriei: aprozimativ 2 ore
Dezavantaje: te mai ia cate o masina care zici ca se rupe in doua de veche ce ea, lipsa aer conditionat, geamuri deschise si stat in curent, etc.

Naveta cu autoturismul propriu:

Benzina pe saptamana: 200 RON
Bani din oameni luati la „iama nene” 60 RON
TImp aprozimativ al calatoriei: 1:30 h (mici exceptii lunea dimineata si vinerea seara)
Avantaje: aer conditionat, siguranta masinii care e inca noua (chiar daca a mai fost ceva incidente in care sa implicat), timpul pierdut pe drum mai scurt.
Dejavantaje: Costurile mai mari + uzura masinii.

Naveta cu trenul: nu are rost sa detaliez, cu nasul e bine cu bilet e super scump. Distanta de la mine de la firma pana la Gara de Nord, considerabila (2 metrouri), 20 de min pe jos pana la metrou, orele neportivite de plecare sau venire a trenurilor.

Naveta cu maxitaxi: 12 RON biletul la dus, 24 RON dus intors + tramvai + timp pierdut: E mai convenabil chiar si cu masina proprie si fara sa iei la ocazie decat  sa iei maxitaxi.

3 comments

  1. naveta cu masina te duce cam 1000 lei pe luna iar cu inter regio 300 plus 50 lei metrou. ideal ar fii sa va combinati mai multi la o masina si iesiti mai ieftin …. 5 oameni pe masina inseamna cam 200 lei de caciula…. pe luna. si iarna nu ingheti a prostu in statie ai caldura colinde de la magic fm iar profitul il poti baga in reparatul masinii … nu e o afacere e lunga durata da iesi mai ieftin decat cu trenul macar cateva luni

  2. Nu e o idee rea ce zici tu. Doar ca nu am reusit sa gasesc acele 4 persoane.

Comments are closed.