Stiati ca … in Japonia

Posted by

 Stiati ca…

Scrierea japoneza moderna are 3 alfabete: kanji, hiragana si katakana. Am putea considera si o a patra scriere, cea cu caractere latine, care se numeste romaji. Deci, desi ai putea sti la perfectie un alfabet, mai ai de invatat inca doua pentru a nu fi analfabet 🙂 .

Fiecare caracter scris in limba japoneza este scris intr-un patrat imaginar; astfel, daca un caracter este mai mic, acesta ocupa acelasi spatiu, nu ca in cadrul caracterelor latine unde pentru litere precum „i” se acorda un spatiu mai ingust.  Cu toate acestea, in tipografie se fac exceptii si la ei.

Scrierea japoneza e una din cele mai complicate din lume.

Fructele in japonia (o parte din ele) sunt chiar japoneze, exemplu piersica japoneza, para japoneza.

Singura sonda spatiala care a reusit sa aterizeze pe un asteroid si sa se intoarca pe pamant este sonda spatiala japoneza Hayabusa. (Cred ca era amicul meu calare pe motorul cu acelasi nume si nu era vorba de o sonda spatiala.)

In Japonia nu se da bacsis la hotel. Si nici la restaurant.

Exista doua tipuri de hoteluri mai ciudate, unele numite hoteluri-capsula, dotate cu camere foarte, foarte mici si in general folosite de navetistii care nu au mai apucat sa plece cu trenul de noapte spre casa. Cel de-al doilea tip de hoteluri sunt asa numitele „love-hotels”, unde cuplurile tinere se pot bucura de intimitatea pe care acasa nu o au din cauza copiilor sau a spatiului mult prea mic.

Teritoriul Japoniei este mai mare decat cel al Germaniei.

Trotuarele si strazile sunt incalzite in timpul iernii asa ca ninsoarea nu aduce niciun fel de probleme locuitorilor din partea de nord a tarii.

Si la final. Stiati ca… plec in Japonia pe 21 August?

4 comments

  1. Imi pare bine ca am o ciorna undeva… despre bacsis… mersi pentru informatii si sa ai parte de o calatorie placuta.

Comments are closed.