Sunt bloggerii fani doar ai companiilor care investesc in Social Media? (part 3)

Posted by

 Dupa cum spuneam si ieri, fiecare brand cu care am interactionat de-a lungul timpului are cel putin o poveste. Unele mai vesele, altele mai impresionante sau mai interesante. Dupa ce am vorbit acum doua zile despre primele manifestari de „fan” pe forumuri in urma cu ceva ani, si ieri v-am spus despre o parte din brandurile ale caror fan sunt, astazi voi continua cu Nokia, Samsung, Apple si Microsoft, desi brandurile care imi plac si care ar avea povesti interesante sunt inca multe si as avea ce sa va povestesc despre ele.

Nokia

– Nokia 5110, 3310, 3650,  N7710. Pentru fiecare dintre aceste telefoane as putea sa va spun o poveste. Probabil daca blogurile ar fi existat in acea perioada, ar fi existat povestea lor pe blog. Am fost un mare fan al telefoanelor Nokia. Cand e vorba de calitate, intotdeauna au fost the best. Dar de cand sunt fan Google si Android, nu prea mai ma atrage atat de tare brandul, desi pot spune ca am incredere in el. Am fost fan Nokia, nu mai sunt. Asta nu ma impiedica sa fiu profesionist si sa colaborez foarte bine cu oamenii din agentie. Primesc telefoane de la ei pentru testare; desi am racit putin relatiile in perioada in care am fost ambasador Samsung, pentru ca era de prost gust sa testez si sa scriu despre produsele Nokia in acea perioada, ma gandesc sa refac relatiile, de vreme ce nu mai sunt asociat in mod direct cu vreun brand de acest tip.

Samsung

– Sun fan Samsung, asta cred ca o stie toata lumea. Colaborarea cu ei in cadrul proiectului Samsung Mobilers nu a implicat niciun fel de retributie in bani. Nici nu am nevoie de vreun ban din partea acestei companii. M-au innebunit o groaza cu SIII-ul, pe care puteam sa-l testez de 5 ori pana acuma, dar nu am vrut. Chiar daca mai nou lumea asociaza Samsung cu smartphones si tablete, au o groaza de produse electrocasnice de calitate pe care le-am cumparat si le folosesc cu placere. Nici macar nu stiu daca exista o divizie in Romania care sa se ocupe de promovarea acelor produse, ca eu am vazut in special promovarea Smart TV-ului, a telefoanelor si a tabletelor. Nici nu ma intereseaza daca exista sau nu. Eu sunt multumit de produsele lor, le recomand intotdeauna cu incredere, fie ca sunt sau nu ambasador al brandului (oficial) si ma declar fan al acestor produse si al acestui brand. Cred ca v-am mai spus de 100 de ori pana acum ca am avut o tableta Samsung pe vremea cand cei de la Apple nu inventasera macar tableta.

Apple

– Nu am avut, nu am testat, nu am incercat niciodata produsele lor. Nu sunt fan al acestei companii, am fost implicat o singura data intr-o campanie ce implica promovarea unui produs Apple si atunci mesajul campaniei a fost axat pe Vodafone mai mult decat pe produs, nu am spus niciodata ca e cel mai bun, ca e cel mai nu stiu cum. Trebuie sa recunosc ca ma tenteaza sa testez un iPad, dar deocamdata nu mi-am batut prea tare capul cu aceasta problema. Nu exclud sa pun mana pe un produs al acestui brand si sa ma trezesc ca spun adio Android, iOS este the best. Desi, sincer, ma vad mai deschis la a incerca o trecere pe Windows 8, daca intr-adevar o sa le iasa celor de la Microsoft ceea ce vor sa faca, pentru ca pe hartie suna bine.

Microsoft

– Sunt fan Linux, in special Ubuntu. Asta o stie toata lumea, inclusiv cei de la Microsoft, carora le-am povestit cat sunt de incantat eu de lumea open source. Cu toate acestea, iubesc mouse-ul meu, un Microsoft Arc Touch si, daca maine s-ar strica, ar fi unul din produsele la care nu m-as uita la pret si mi-as cumpara altul. Am vazut si noul Arc, arata senzational, dar pentru mine e perfect modelul acesta care se indoaie. In rest, cand vorbim de hardware de la Microsoft, tastaturile, camerele web sau Xbox…. toate acestea imi fac cu ochiul si mi le doresc. Deci sunt fan al produselor hardware oferite de Microsoft, desi nu vreau sa aud de Windows. Si, apropo, chiar daca nu scrie pe cutie, merg exceptional si pe Linux aceste produse, sunt recunoscute din prima. Mai am un mouse acasa tot de la Microsoft, MS Wireless 5000 sau ceva de genul care merge si ala excelent pe Linux.

Cam astea ar fi cateva din brandurile pe care le indragesc, fiecare cu povestile lui. Sper ca v-au placut povestirile derulate pe perioada celor 3 zile si veti intelege ca oamenii indragesc anumite branduri si le promoveaza, fie ca sunt platiti sau nu pentru asta, fie ca sunt sau nu bloggeri.