Suntem pregatiti pentru un cataclism?

Posted by

Ma intreb mereu daca suntem pregatiti pentru un dezastru fie el natural sau provocat de oameni. Pare simplu dar imi dau seama ca daca printre supravietuitori ar fi cativa ca mine nu am reusi sa proiectam telefoane mobile sau avioane. Chiar daca am sti cum se construieste un telefon mobil, ar trebuii sa stim cum se creaza pastilele de siliciu, si microcipurile.

Cred ca in cazul unui dezastru de amploare omenirea ar da in spate cu cateva mii de ani. Cred ca asa sa intamplat si pe vremea Atlantidei, probabil cativa care au reusit sa fure cateva bucati din tehnologie au reusit sa conduca „salbaticii” ramasi dupa. Ce nu stiu este daca au fost in stare sa readuca nivelul tehnologic si sa ramana undeva ascunsi pana in zilele noastre. Daca au stiut sa refaca tehnologia oare au reusit sa o si dezvolte de-a lungul timpului?

Ceva urmasi de-ai lor au ramas, asta e clar, daia nu se descopera nimic despre Atlantida, pentru ca probabil exista descoperiri dar nu ajung la public. Singurele dovezi ale unei civilizatii sunt pasarile mayase asemanatoare ca forma cu supersonicele de azi, si alte chestii de genul asta. Eu nu cred ca erau extrateresti ci doar supravietuitorii unui dezastru care au profitat de avantajul tehnologiei. Nu cred ca e nevoie de mai mult de 3 generatii de „genii” americane din ziua de azi, care nu stiu alceva decat sa asculte muzica in mp3, ca sa se ajunga la nivelul de acum 2000 3000 de ani. Iar cei care stapaneau tehnologia sa ajunga zei care sa conduca lumea pana in zilele noastre.