Turism spatial, valabil din 2012

Posted by

Citesc si ma minunez, se pare ca din 2012 se lanseaza primul hotel in spatiu. Sau cel putin asa intentioneaza conducatorii acestui proiect, eu am un feeling ca vor fi amanari totusi.

Compania spaniola Galactic Suite intentioneaza sa lanseze pe orbita primul hotel spatial pana cel tarziu in 2012, desi finantarea acestui proiect este momentan necunoscuta, informeaza dailytech.com

Costul e de 4 milioane de dolari. Si conform studilor sunt destui pe terra care sa isi permita acest lux.  Mi-ar place sa aud ca si romania au reusit sa faca ceva in domeniul asta. Exista niste mici tentative din pacate neincurajate de guvern. Mi-ar place sa conduc un asfel de proiect care sa aiba ca scop finaliarea unei statii/nave spatiale. Vazand eforturile pe care le fac cele 7 tari (sau cate or fi) pentru construirea statiei oribitale internationale, pana acum am crezut ca nu e decat un vis frumos dar imposibil de realizat. Stirea de mai sus imi da sperante ca poate unu din visele mele se va putea realiza. Probabil multi vor comenta ca sunt dus cu capul si ca visez aiurea, dar sunt multe lucruri care par imposibile si totusi uni oameni reusesc sa le faca. Odata poate am sa dau detalii mai multe despre visul meu, deocamdata doar atat. Vedem ce descoperiri ne mai ofera stiinta in viitorul aropiat.

One comment

  1. Sigur vor fi multe amanari…pana in 2012? Alte ideei mai interesante nu aveau…hotel in spatiu?

Comments are closed.