Unde te vezi peste 5 ani?

Posted by

foc– Probabil ca in aceasta companie, demonstrand ca stiu sa imi fac treaba si ca alegerea dvs. a fost una buna„. Asta ar fi vrut ei sa auda. „-Stiti, eu sunt cam haotic de felul meu, e cam greu sa va spun ce voi face saptamana viitoare, dar peste 5 ani!

Stiam ca nu e cel mai bun raspuns pe care il poti da, dar l-am dat. Am ales intotdeauna sa fiu sincer, atat atunci, cat si in urmatorii 5 ani.

Nici nu am constientizat ca au trecut mai mult de 5 ani. Nici nu am dat prea mare importanta evenimentului. Si nici nu mi se pare mult sau putin. In cadrul evenimentului la care am participat in weekend, am primit un mic trofeu care sa marcheze cei 5 ani petrecuti in cadrul companiei. Iar dupa aceea am primit o intrebare care s-a tot repetat pe parcursul serii: „-Cum e dupa 5 ani?„.

Nu am stiut sa raspund. E o intrebare la fel de grea ca si cele puse la interviu. Au fost multe momente, unele frumoase, altele mai putin frumoase. Am vrut sa plec, am schimbat echipe, am cunoscut oameni noi, mi-am facut prieteni pe viata, am iubit si, cel mai important, am invatat lucruri noi si m-am schimbat. Am crescut odata cu compania.

Despre multe dintre aceste momente am scris pe blog. Despre altele, nu am sa va povestesc probabil niciodata.

Daca ar fi sa multumesc unor oameni pentru cei 5 ani minunati, as incepe cu Daniel si Madalin, cei care au spus da in urma testelor si interviului. Apoi cred ca multumirile mele ar putea merge si catre unul dintre oamenii cei mai importanti din companie – mai ales ca stiu ca ma citesti. Te-am judecat gresit de cateva ori, dar viata mi-a demonstrat ca totusi lucrurile stau altfel decat le vad eu, in interpretarea mea cu ochelari de cal. Am fost aplaudat de unii, cand te-am criticat si am fost considerat fara coloana vertebrala, de catre aceiasi oameni, atunci cand te-am laudat. Dar viata a mers intotdeauna mai departe.

9 comments

 1. Mai eu nu simt nevoia unei schimbari. In plus am un sef super smecher de la care am ce invata. Din pacate mai devreme sau mai tarziu voi reusi in tentativele mele antreprenoriale si ne vom desparti.

 2. Mie mi se pare patetica intrebarea de la interviu. Cum te vezi peste 5 ani?… Ce sa le zici frate? Vai.. lucrand aici la voi, o foarte mare companie, un vis implinit… bla bla.

  Zi-mi pachetul salarial, si iti zic sigur unde ma vad peste 5 ani.

 3. @Alexandru uneori nu pachetul salarial conteaza intr-o companie. Daca o sa vorbesti cu oameni din HR o sa vezi ca in cazul programatorilor (seniori, arhitecti) pachetul salarial nu mai este un element principal in alegerea jobului.

 4. unde m-as vedea eu peste 5 ani sa zic asa in primul rand daca as reusi sa dau o mare lovitura sa ajung in cariera mea un prezentator de stiri m-as vedea undeva foarte bine desi sunt o fata deocamdata ca un om mediu insa cel mai mult visez sa am cel putin in aceasta lume o statuie:))nu as zice ca sunt chiar visatoare dar ma pot include in categoria oamenilor visatori…modesta (zic eu) merg pe principiul ”e frumos ce-mi place”:D..amuzanta cu o imaginatie bogata,desteapta:)) sociabila. Deocamdata sunt la nivelul de inceput de aceea de curand am devenit administrator au unui site local de stiri din Campina, de unde o sa invat cam cum sa ma prezint mai tarziu de restu ce sa zic depind mai mult de santate iar cel de sus are grija de fiecare din noi

 5. Unde te vezi peste 5 ani?
  In scaunul dumneavoastra!
  Asta a fost raspunsul meu oferit la un interviu cu directorul de vanzari pe partea de Vest a tarii al RTC!
  Tipul a inceput sa rada si imi spune, „Pai cred ca ar trebui sa imi fac griji!
  Am primit jobul, dar am plecat dupa mai putin de 1 an, de altfel am plecat la indemnul lui!

 6. Nu credeam ca se mai pun astfel de intrebari in prezent, in urma cu aproximativ 7 ani am fost la un interviu (nu 1and1), am facut testul tehnic „aproape” perfect, dupa care am intrat la o discutie cu un team lead si o fata de la HR.

  Prima intrebare: Esti casatorit? (dupa aceea am aflat ca nu aveau voie sa ma intrebe)

  A doua intrebare: Ce-ti place sa faci? (Aici s-a terminat :)) ). Am raspuns: Nu-mi place sa fac nimic, se uita unul la altul, incep sa rada si ma intreba: Serios, ce-ti place? Eu raspund: Nimic, bine, imi plac lucruri: plaja, berea, serialele SF dar in principiu nimic. Au inteles ca eu nu o sa fac nimic la job, nu m-au angajat si daca ma uit in trecut bine au facut.

 7. Da, este interesant de vazut daca ai realizat ce ti-ai propus in urma cu 5 ani, eu pot sa raspund nu, sau partial.

Comments are closed.