Vanatorii de spam, mai periculosii decat spamerii

Posted by

In urma cu cateva luni am lasat pe unu din forumurile mele un mesaj de spam. Bineinteles ca si cum ar fi fost un om si nu o masina i-am sters linkul si am lasat doar mesajul, ba am bagat si un replay cum ca nu inteleg la ce sa refera in mesaj.

Timpul a trecut, google a indexat textul respectiv si in urma cu o saptamana m-am trezit cu roboti care faceau spam la greu, si de care nu mai reuseam sa scap de nici o culoare. Sunt destul de destepti sa treaca de cacpha, de validarea pe e-mail si sa posteze intr-un forum mesajele lor chiar si de 3 ori pe zi.

Ideea e simpla, odata ce ai un mesaj de spam, daca dai o cautare pe google vei gasii clar acele forumuri/bloguri neingrijite pe care raman mesajele de spam, si atunci vin vanatorii de spam si te umplu si mai mult de spam. Am patit-o si pe bloguri, unde am lasat cateva comentarii de genu „He_llo is a ve_ry ni_ce bl_og” si la cateva zile m-am umplut de comentarii care contineau pagini intregi de linkuri. Tocmai de aceea am scris mesajul cu _ ca cine stie ce musafiri mai dau peste mine.

Deci atentie, daca aveti parte de spam, stergeti-l cat mai repede ca alfel puteti avea multe dureri inutile de cap de pe urma lor.