Voi deveni motociclist

Posted by

Desi as fi vrut sa vad reactia colegilor la final, cand as fi stat calare pe motor, se pare ca lucrurile nu au mers chiar asa cum mi-am planuit initial. Si oricum se sinucideau de curiozitate pana atunci.

Deci urmeaza posturile scrise in perioada de inceput al scolii, dupa care nu am mai scris ca devenise cam neinteresante lucrurile din poligon:

Prima ora de motociclism 06.07.2009

Postul asta o sa apara defapt mult mai tarziu, cand o sa le pice fetzele tuturor prietenilor mei cand voi aparea pe motor. Pentru ca pana in momentul ala nu va sti nimeni ca eu defapt fac scoala pentru A si ca am de gand sa-mi cumpar motor.

Dar sa revenim la prima lectie. Desi am auzit multe vaiete de la cei care au facut scoala, mie mi se pare totul incredibil de simplu, ca sa nu zic plictisitor. Deja fac 8 fara probleme, si jaloanele si mersul cu o mana (ehh aici nu e chiar perfect) si cred ca daca mi-ar da politia trei incercari sigur din trei una as face-o aproape perfect. Mai imi scapa piciorul la 8-uri pe jos cateodata cand nu-s foarte atent. Oricum 4 minute e super de ajuns pentru traseul destul de simplu. Mi se pare mult mai complicat sa tin minte traseul si sa numar opturile decat sa fac traseul in sine. De alfel prima oara cand am inceput sa le numar m-am trezit ca incep sa gresesc.

In rest va trebuii sa trec de sala cumva, ca intrebarile de mecanica tre sa recunosc ca nu erau in legislatie acum 12 ani cand mi-am luat carnet de B si acolo o sa mi se para greu, dar dam de mai multe ori daca nu luam.

Testul psihologic (07.07.2009)

Desi nici nu imi faceam probleme ca m-ar putea durea capul de la el, testul pe calculator a fost greu, chiar foarte greu. Si nu din cauza ca mi-ar lipsi aptitudinule necesare pentru a trece un astfel de test ci pentru ca era cu litere. M-a lovit exact unde ma doare. Un sir de 7 litere care se derulau destul de repede pe ecran si dispareau iar eu trebuia sa apas un buton cand vedeam in sir S sau Z. Probabil nu era foarte complicat daca in loc de litere ar fi pus forme geometrice sau culori sau orice alceva. Cum eu citesc de 10 ori o pagina si ma jur ca nu mai are nici o greseala si defapt e inca plina de greselii, va da-ti seama ca incercam sa fotografiez cuvantul care nici macar nu era un cuvant, sa ma uit ba in dreapta intai si pe urma in stanga si ramaneam in urma, cand mai dadea si mesaj de eroare mai ma duceam cu ochii si acolo si pierdeam fractiuni de secunda precioase.

Primul chestionar (07.07.2009)

Oho, de cand nu am mai pus eu mana pe un chestionar, sa fie 10 ani de zile, s-a schimbat regulamentul, a aparut si sistemul ala de puncte, si faptul ca o intrebare poate avea mai multe raspunsuri corecte, plus intrebariile de mecanica. E clar ca e mai greu dar ne descurcam noi cumva. La primul chestionar am facut corect 21 de intrebari, dar al doilea m-a dat ceva mai jos ca avea intrebari cam ciudate si am facut doar 17. Oricum le-am facut cam in sila si fara sa imi concentrez atentia maxima, asa mai mult in joaca. Oricum cred ca e bine si daca citesc si legislatia de 2-3 ori, sunt sanse sa scap de sala, ca de aia imi fac eu probleme.

Lectia 2 (07.07.2009)

A venit si timpul pentru o doua oara de motociclism, defapt a doua sedinta ca o sedinta are 2 ore. Am constatat ca opturile erau mai greu de facut ca ieri, si nu neaparat din cauza lor cat din cauza ca era destul de aglomerat poligonul si cand vedeam incepatorii aia trecand pe langa mine, ma simteam foarte inconfortabil, adica imi era frica ca scapa motorul peste mine. In rest fara ei in jur parea mult mai ok. Dupa ceva incalzire l-am rugat pe instructor sa ma si cronometreze. Am facut tot traseul in 2:30 min si fara nici o greseala, desi tre sa recunosc ca uneori la opturi mai pun piciorul jos mai mult deconcentrat din cauze externe. Avand in vedere ca limita de timp este de 4 minute si de 3 greseli pot spune ca poligonul pot sa il dau si maine fara nici un fel de emotii. Am inceput sa fac si evitarile de obstacole sau cum naiba le zice la cauciucurile alea de tre ocolite in viteza si le fac si pe alea destul de bine.
Singura problema care o sa imi dea emotii e cum drak si cand o sa invat eu legislatia, dar asta este dam de mai multe ori, luam noi pana la urma si asta. Eventual ma duc mai des pe la scoala sa fac chestionare.

Lectia 3 – Pasagerul (08.07.2009)

Deja cred ca maine instructorul pleaca in concediu, ieri l-am intrebat daca pot sa urc cu motorul pe rampele din poligon, astazi i-am zis daca pot sa-mi plimb nevasta ca sa vad cum e si cu pasager, cred ca nu vrea sa stie ce idei mai imi vin mie maine. Deocamdata nu stiu dar gasesc eu ceva. Adevarul e ca odata invatate exercitile devine cam plictisitor sa tot dai 8-uri si sa mergi printre jaloane asa de nebun. Pot eu 4 minute sa ma concentrez sa nu fac nici o greseala cand o fi sa dau de motor, si greselile le-as face mai repede din cauza ca sunt repezit decat greseli tehnice. Oricum nu pare prea greu cu pasager dar nici usor, am plimbat-o doar 2 ture in jurul poligonului ca ii era frica cu mine.

Si bineintes ca am facut si 2 filmulete sau 3 din poligon:

One comment

Comments are closed.