Vreau sa ma joc

Posted by

Prietenii mei stiu ca nu le am cu jocurile si nici nu prea ma joc pe computer.  Odata pe an sau nu stiu la o perioada mare de timp, ma joc un joc, ca disperatul 3 4 zile si gata. Weekendul asta am vrut sa ma joc. Dar nu stiam ce joc. Mi-am dat seama ca am devenit total afon la capitolul asta. Mi-am adus aminte ca pe vremuri jucam Abe’s , si am constatat cu placere ca in afara de Odisee si Exodus mai aparusera inca doua noi. Cand am dat pe ele la detalii am vazut cu tristete „Xbox Only”.  Apoi am zis ca o sa ma joc tekken5. Cu greu am facut rost de el, dar apoi pe forumuri am aflat ca mi-ar trebuii cam 6 Ghz procesorul ca sa faca fata emulatorul de PS2 pentru un asemnea joc.  Apoi am ramas fara idei. Nu am jucat prea multe jocuri la viata mea. In general de strategie, Starcraft si Age Of Empire, asa ca am ramas in pana de ideei. Mai ales ca nu vroiam ceva cu masini dar vroiam sa folosesc joypad-ul primit de Mos Niculae. Deci as fi vrut ceva arcade banuiesc.

Oricum weekendul a trecut, asa ca poate ma voi juca alta data. Oricum nu mai gasesc in jocuri savoarea si placerea de altadata.

Imi aduc aminte si acum ce placere am simtit la promul joc pe calculator Rambo (HC-91) si cata placere imi produceau pe vremurile acelea jocurile.  Nu o sa uit niciodata Celos I, biliardu, Ninja Saboteur II,  si alte cateva jocuri de pe HC. Casetele le mai am si acuma si cred ca as face cu mare placere un remember daca nu ar fi stricat HC-ul. Il mai am si pe ala intact intr-o cutie la tara, dar din pacate sa ars ceva la memorie/procesor si nu sa mai putut repara. Pana si sunetul ala oribil cand incarcai jocul de pe caseta era ceva placut in momentele alea.

Stiu se poate emula foarte usor ZX-Spectrumul pe PC si sunt tone de jocuri de pe vremea aceea, dar pe computer rezolutia respectiva arata groaznic, atat de groaznic de te intrebi: cum  am putut sa ma joc la asa ceva?