Wanted: ora de biologie

Posted by

Acum cativa ani era sa fac un pariu cum ca eu in liceu nu am facut Geografie, ca nu imi aduc aminte nici o ora de geografie. Dupa 10 minute de contrazicere, dintr-un strafund al creierului a rasarit o vaga amintire cu un coleg care la o lectie legata de caile ferate punea mana la nas si vorbea pe nas: „Urmeaza statia … cu peronul…”, apoi mi-am amintit imediat ca profu era directorul, foarte ocupa si ca in general faceam o ora pe semestru si atunci asculta toata clasa si apoi dubla nota, sau apuca sa vina si a doua oara pe semesru. Idee e ca pana la urma mi-am amintit de el si stiu ca am avut Geografia in orar in liceu.

O alta materie insa e data cu totul disparuta din perioada mea de liceean, si anume Biologia. Stau de vreo 20 de minute si nu reusesc sa scot din creier nici cea mai mica amintire legata de materia asta sau de profesorul respectiv din perioada liceului. Am in cap perfect laboratorul din scoala generala, chiar si locul din banca, chiar si chiul celor 2 profesori avuti in scoala generala. Unu a murit saracu si era un om deosebit. Dar din liceu lipsa pauza.

Am luat mental la rand toate usile liceului, toate salie de clasa, si nimic, chiar daca unele sunt mai in ceata, nici una nu pare sa fie laborator de biologie. Daca sotia mea a facut la Informatica mai mult ca sigur ca exista si in programa scolara de la Mate-Fizica.