Windows Tunning (linux)

Posted by

Spuneam in urma cu cateva saptamani ca in optiunile mele pentru noul laptop intra totusi si linuxul ca sistem de operare. Si cum mi se pare o porcarie 2 sisteme de operare pe acelasi computer trebuia facuta o alegere intre win si linux. Nu am reusit sa ma despind de lumea windows, pentru ca oricat l-ar critica lumea e un produs bun si usor de folosit. Dar in skimb am reusit sa fac o groaza de chesti pe care windowsul nu ar trebuii sa le faca si care le-a putut face dupa ceva addon-uri instalate.

Prima piatra de hotar a fost SVN-ul unde am gasit TortoiseSVN, care pare destul de destept, nu prea stiu eu inca tot legat de SVN ca sa pot sa testez cu adevarat „broscuta”.

A doua piata de hotar a fost partea cu conectarea prin ssh, si aici putty mi-a dat ceva ceva bataie de cap dar pana la urma am reusit sa ii dau de cap,  key-le de criptare au fost usor de mutat de pe linux pe windows dar problema mai dificila a fost pana am aflat ca trebuie sa emulez terminalul vt100+ sau ca cheia RSA trebuia convertita intr-o cheie inteleasa de putty.

Apoi a urmat momentul unui emulator linux Cygwin care stie sa emuleze se pare si comanda scp. Defapt stie el sa emuleze o groaza de chesti dar nu cred ca o sa am nevoie de prea multe din partea lui.

Ma gandesc oare ce provocari mai urmeaza la adresa windowsului meu ca sa se poata comporta ca un adevarat linux. Pana acum am reusit sa dau de cap la toate problemele de genu windows nu le poate face. Vivat WinX, vivat Linux.