3 lectii invatate in 2011

Posted by

Pentru ca tot e vremea retrospectivei, a analizei si a privitului in urma la lucrurile pe care le-am invatat in 2011, am decis sa scriu despre trei lucruri pe care le-am descoperit si invatat in 2011:

Am invatat, in primul rand, ca miturile si legendele din antreprenoriat pot fi foarte daunatoare si ca e mai bine sa fii orb si surd si sa mergi inainte. Eu am crezut multe dintre ele si nu am avut decat de pierdut din cauza asta. Pana la urma, succesul chiar se reduce la 99% munca si 1% noroc.

Apoi am mai invatat care este secretul succesului, am scris despre el aici, nu vreau sa detaliez prea mult pentru ca nu stiu cum anume ar putea fi explicat ca sa poata fi inteles si de altii. As mentiona doar atat, ca esecul vine doar atunci cand decizi tu sa vina. Si stiu ca pare doar teorie goala, insa abia cand veti intelege cu adevarat asta o sa vedeti ca nu e vorba de nici o teorie.

Si, nu in ultimul rand, am invatat ca ziua are 24 de ore pentru toti si ca, oricat ai incerca, nu poti face mai mult decat altii, dar ca poti sa o faci mai bine. Am invatat ca pot sa-mi cumpar timp, am invatat ca pentru a face multe e bine sa fi focusat pe cat mai putine si ca rezultatele se acumuleaza in timp, muncind zi de zi.

Si, pe langa toate acestea, am invatat atat de multe in anul care tocmai a trecut incat simt ca daca voi reusi sa aplic macar 70% din tot ceea ce am invatat in cursul anului 2012, la finalul anului viata mea o sa fie cu totul alta. De fapt, viata mea este deja cu totul alta si continua sa se schimbe de la zi la zi, sa se transforme si odata cu asta sa transforme si pe altii din jurul meu.

Cativa mi-au spus ca le place directia in care evoluez, altii sunt deranjati si dezamagiti de ea, insa singurul lucru care ma intereseaza pe mine este sa fiu fericit, drumul pe care l-am ales este plin de transformari, dar daca toate aceste transformari ma fac sa ma simt bine, cred ca restul nici nu mai conteaza.

5 comments

  1. @saramon nu face greseala imensa de a pune mai multe procente norocului, secretul succesului nu are nici o treaba cu norocul, chiar daca unii au noroc, tu s-ar putea sa nu ai de loc, sa ai numai ghinioane in afacerea ta.

    Citeste viata lui Steve Jobs, o sa vezi ca toate nenorocirile care i s-au intampla de-a lungul vieti au contribuit la succesul lui.

  2. N-am stat niciodata sa fac retrospective, mi-e teama ca as face un adevarat film si vreo 2 carti. Nu ti se pare, totusi, putin cliseistic? (cred ca iar am inventat un cuvant). Toata lumea in perioada asta zice „uite ce am invatat” dupa care trage o linie si zice „asta o sa fac mai departe (sau „rezolutii pe anu’ urmator)”. Si cati dintre noi ajung „in anu’ urmator” cu ceva din lista aia realizat? I’m gonna scarpe diem for now. 😀

  3. Si eu am senzatia de cliseul mai ales cu rezolutile, dar fiecare face ce vrea, eu am obiceiul sa imi si iasa unele dintre ele.

Comments are closed.