Agentia anului este…

Posted by

Saptamanile trecute ati vazut ca am tot avut povesti (telenovele) despre unele agentii sau clienti care cumva le-am cam pus pe o lista neagra si cu care nu voi vrea sa mai lucrez in viitor. Asa mi-am dat seama ca ar fi fain sa vorbesc si despre agentiile cu care am lucrat cel mai bine si sa nominalizez una care cred eu ca trebuie sa fie nominalizata la titlul de agentia anului.

Nu am ales-o nici pentru ca e cea mai mare, nici pentru ca este cea care imi aduce cei mai multi bani in firma (dupa ce am facut un raport pe 2020, s-a dovedit ca e si agentia care mi-a adus cei mai multi bani in firma) si pentru simplul fapt ca de ani de zile, lucram cu ei de prin 2016, de fiecare data cand le-am trimis factura au facut plata ei in aceeasi zi, nu stiu daca s-a intamplat vreodata ca sa faca plata a doua zi. Banii au mai intrat a doua zi uneori, ca intre timp eu m-am mutat cu contul bancar al firmei la alta banca si uneori dureaza 24 de ore transferul interbancar.

Asadar agentia anului, din punctul meu de vedere, este S.C. EUROPEAN ADVERTISING HOLDING SRL, pe care vreau sa ii felicit pentru profesionalismul de care au dat mereu dovada. Asadar, daca esti in cautarea unei agentii serioase cu care sa lucrezi, iti recomand cu incredere agentia de mai sus.

Totodata, vreau sa ridic o provocare pentru bloggeri (stiu ca sunt inca o mare parte care ma citesc): vreau sa va propun sa scrieti si voi un articol despre care a fost pentru voi agentia anului si care sunt motivele pentru care ati ales-o.

Topul agentiilor de PR din Romania in 2020

Ma uitam si la topul celor mai performante agentii de PR publicat de Revista Biz si pe care il puteti gasi mai jos, iar detaliile le gasiti in articolul de aici.

Anul acesta am avut colaborari bune cu Golin Romania, dar si cu alte agentii din acest top 10, desi fiind foarte multe orientate exclusiv pe PR si nu pe media buying, banii adusi de ele in cadrul firmei mele au fost mai putini.

Daca ar fi sa zic cate ceva despre cele din top, McCann are in portofoliul ei de clienti Coca-Cola (deci cumva cred ca ar trebui sa ma mai bage si pe mine in seama la anul), MSL The Practice are in portofoliul ei Samsung (si nu cred ca ma vor baga in seama nici la anul; pierderea lor pana la urma) si tot asa.