Ai putea vinde blogul personal?

Posted by

Intrebare pleaca de la un thread pe seopedia unde cineva isi pusese la vanzare blogul personal. Si atunci mi-am pus intrebarea daca cineva ar putea vinde blogul personal.  Bineinteles ca mi-am pus si intrebarea Cine sau de ce ar cumpara un blog personal? Dar proabil o sa fie subiectul atui articol.

Deci raspunsul meu e ca eu nu cred ca as putea vinde blogul personal. De ce? Tocmai pentru ca e ceva personal. As putea vinde poate in cel mai rau caz anumite categorii, adica articolele scrise pe un anume subiect, dar multe dintre ele au tot o natura personala deci probabil nici pe acelea nu le-as vinde.

In al doilea rand, chiar daca vad pe cineva ca isi poate vinde blogul, nu cred ca o sa poata sta fara sa bloguiasca, daca chiar i-a placut cu adevarat asta, atunci cu siguanta din cand in cand va avea dorinta de a scrie. Daca  a facut asta timp de mai multi ani, si a facut-o bine, o sa ii lipseasca influenta si placerile blogingului.

Deci va intreb, ati putea? Si daca da, care ar fi motivele pentru care ati face asta.

P.S. zambesc.com cred ca este inca de vanzare s-a dat cu 1000 de euro, si este un blog personal.

9 comments

  1. zambesc.com s-a dat pentru 1000 euro (se pornise de la 2000). inainte de a-l vinde, autorul blogului a sters cateva articole ceva mai personale 🙂

  2. Nu am urmarit tot threadul, ca am inceput sa scriu acest articol in ziua cand l-a pus la vanzare, dar abia acum a ajuns publicat, de aia nu stiam exact rezultatul.

  3. Am spus-o si in la articolul lui w., nu as putea vinde blogul personal. Sincer sa fiu e ceva al meu, reflecta personalitatea mea si nu vad cum as putea sa-l vand. Este cam acelasi lucru cu a te vinde pe tine practic, ca asta faci, iti vinzi imaginea, brand-ul.

  4. Este tricky 🙂 Aşa cum Apple fără Steve Jobs a pierdut fani, şi un blog fără scriitorul original ar putea pierde din cititori, şi atunci probabil cea mai bună soluţie în vânzare ar fi să continui să scrii tot tu.

  5. Vizitatorii lunar x 12 luni = Pretul unui site; Acum depinde si de categoriile de site, vechimea, etc. … dar diferentele sunt mici. In mare, asa se estimeaza pretul unui site. Ca idee, Facebook valoreaza 15 miliarde de dolari, doar domeniul .com (+ derivatele).

  6. Interesant subiectul…Nu ma gandeam ca un blog personal se poate vinde, pentru ca nu credeam ca cineva este interesat sa cumpere asa ceva.Este ca si cand ai incerca sa iei sufletul altcuiva.Bine, asta doar daca , chiar este vorba de un blog cu subiecte personale. Exista si bloguri care nu sunt jurnale personale, desi se numesc bloguri si atunci..problema este depasita.Decat sa lasi un blog sa moara, mai bine il dai altcuiva sa-l resusciteze !

Comments are closed.