Am mai vandut 2 ore, dar…

Posted by

Ma bantuie blestemele trecutului. Glumesc, o sa va explic in continuare despre ce este vorba. De data aceasta a fost vorba de un client din Germania. Nu va ganditi ca eu am pus anunt pentru acest experiment, doar aici pe blog, am mai anuntat si prin alte locuri unde stiu ca pot gasi clienti si uite ca am asa am ajuns sa am un client din Germania care avea deja un site.

Nu mai stia nici parolele la el, nici cum se acceseaza, am inceput sa investighez, ce sa vezi, hostingul era la Ionos (adica la 1and1), de cand am vazut asta si stiam ca acest client nu a avut vreun expert sa ii lucreze la site, primul gand a fost sa nu fie Click-n-build. Si uite asa am ajuns sa folosesc produsele pe care eu cu mana mea le-am creat. Problema cu produsul asta era ca desi era exceptional, avea multe limitari, nu puteai sa instalezi ce module voiai tu, nu puteai sa faci prea multe lucruri; noi aveam o gluma in echipa ca „stim noi mai bine ce vrea clientul„. Limitarile astea aveau si anumite avantaje, de exemplu i-am putut face update la site fara sa am nici cea mai mica grija ca nu ar fi ceva compatibil. Oricum, intre timp au mai scos din limitarile existente acum 10 ani in proiect si l-am putut ajuta si cu alte lucruri pe client. Nu am de unde sa stiu daca nu a fost schimbat radical proiectul intre timp, dar daca nu a fost, sunt sigur ca la update-ul asta macar o linie de cod din ce s-a rulat a fost scrisa de mine.

Oricum, clientul respectiv mai voia cel putin cateva ore pentru a-i mai face si alte lucruri la site. Momentan l-am aranjat asa, ca sa fie cat de cat cu informatiile la zi si i-am pus un WooCommerce pentru ca se vrea si un magazin online acolo in curand. Deci se intrevede o colaborare mai lunga cu el. Trebuia sa-i mai aloc si astazi 2-3 ore pentru niste lucruri, dar asa cum am spus inca de la inceput, acest experiment se face in orele mele suplimentare, m-am cam aglomerat cu cateva lucruri in firma saptamana aceasta si cred ca e destul de important sa mai rezolv din ele. Mai ales ca am si propriul site in lucru si nu am mai avut timp de el de saptamana trecuta.

Oricum, experimentul decurge bine si cred ca va avea rezultate interesante, astfel incat sa-l transform probabil intr-un serviciu oferit de firma in mod uzual. Poate ceva de genul pachete de 2 ore, 4ore, 10 ore, nu am idee. Oricum, daca stiti persoane care au nevoie de consultanta, imbunatatiri la site, consultanta chiar si pe partea de fotovoltaice sau educatie financiara, le puteti zice de oferta mea.