Lamborghini: The Man Behind the Legend (2022)

Posted by

Am vazut mai demult pe net o secventa care mi-a placut si am zis ca trebuie sa vad si eu filmul asta, apoi m-am luat cu altele si am uitat de el. Ieri am mai vazut pe tik tok o secventa si am zis ca trebuie neaparat sa il vad. O sa va povestesc imediat despre cele doua secvente vazute, desi nu le consider chiar esentiale pentru povestea filmului ca sa le consider spoiler alert, iar daca le-ai vazut si tu cumva si nu ai vazut filmul, atunci sa stii ca nu ai pierdut nimic.

Prima secventa pe care am vazut-o pe net a fost aceea cand Ferruccio Lamborghini ii da un biletel desenat „baiatului” de la Ferrari in care taurul calarea calutul si mi s-a parut interesanta, zic, trebuie sa fie misto filmul. Ieri am vazut pe net o alta secventa de la inceputulul filmului, cand era la ferma si mi-a placut atitudinea tanarului antreprenor cand, indiferent de ce probleme se iveau, avea un raspuns, sa zicem, interesant: „Le facem sa fie mai ieftine”, „Le facem sa fie mai bune” si tot asa. Dupa secventa asta am zis ca trebuie sa vad filmul, ca sigur o sa fie o mare inspiratie pentru mine si o sa ma incarce asa, cu energie, sa fac chestii la mine in firma. (Apropo, pe cele doua secvente, daca le gasesc pe YouTube, o sa le pun la final de articol.)

Realitatea este insa altfel, nu l-am gasit ca un film inspirational si nici nu am fost foarte incantat de poveste. Cred ca povestea lui Gigi Becali ar putea fi mai interesanta decat cea a lui Ferrucio Lamborghini. Nu am vazut niciun „great man” si nici ceva care sa ma inspire in toata povestea lui. Iarasi, nu cunosc povestea Lamborghini ca sa ma pot pronunta corect, dar cred ca totusi filmul nu a derapat prea mult de la povestea reala, chiar daca trebuiau sa mai bage pe ici, pe colo cate o chestie care sa atraga publicul. O poveste trista din care nu am invatat nimic, ceea ce cumva ma face sa inteleg de ce nu s-a facut vreun film de succes legat de istoria Lamborghini, desi stiu ca a mai existat pe net o secventa din alt film mult mai vechi, care era legata tot de viata acestui om.

In concluzie, daca nu l-ati vazut, nu ati ratat nimic, ma gandeam ca o sa vin in dimineata asta si o sa va recomand ce film tare am vazut eu si ca e de neratat. Din pacate, nu e asa, cred ca sunt alte filme mai bune cu care merita sa va consumati timpul.

P.S. Daca tot vreti o poveste inspirationala legata de Lamborghini, cautati cam ce fac fetele astea de la Namzya si povestea agentiei lor, cu siguranta e mai interesanta si mai actuala. Le gasiti si prin Revista Biz si prin alte interviuri si sigur o sa vi se para interesant.

Secventa cu taurul calarind calutul