Arena Ursilor – 27 Mai 2011

Posted by

Initial am zis ca ce naiba caut eu acolo, si daca sunt in stare sa pricep macar cele ce le voi auzi pe acolo. Dupa prima ora de invartit pe la mesele cu mentorii si cu cei care isi prezentau proiectele ajunsesem sa ma intreb, ce caut eu pe margine si de ce nu sunt si eu cu un proiect sa il prezint mentoriilor. Sau cum ar zice Vlad Stan: „Cat ai de gand sa mai freci menta si sa stai pe margine?”

Nu e prima oara cand imi pun intrebari de genul acesta. Si daca la intrebarea daca sunt blogger raspunsul il stiu, e timpul pentru alta intrebare pe care mi-o pun tot mai des. Sunt anteprenor? Si stiu clar ca raspusul.Esta DA. Si ironia sortii face ca tocmai acest raspuns sa ma sperie cel mai tare, pentru ca pana acum raspunsuri de genul: eu nu sunt antreperor sau sunt asa un fel de tentativa de anteprenor era doar o scuza pentru a freca menta. Odata ce mi-am asumat raspunsul la aceasta intrebare, va trebui sa ma si port ca atare si sa fac ceva in directia asta. Si da asta ma sperie.

Cei 3 mentori

Erau vreo 10 mentori, cred ca am stat la masa fiecaruia macar 5 minute dar au fost trei dintre ei la care as fi stat fara sa mananc, fara sa dorm, ore in sir sa ii ascult ce zic si ce sfaturi dau.

Antonio Eram (blog, twitter) – Alta viziune, alt mod de abordare a lucrurilor, am inteles ca are ceva afaceri prin Silicon Valey, are si un procesor de plati (as fi curios care), dar nu asta e important. Omul avea atitudine si incerca sa ii faca pe concurenti sa aiba si ei atitudine. Sunt situg ca multi l-au injurat. Dar mi-e mi-a placut faptul ca avea „tupeul” care il avea. Nu stiu daca tupeu e cel mai bun cuvant.

Ionut Andrei – Nu stiu sa spun exact ce mi-a placut, modul lui cald, sfatos, avea o atitudine parinteasca asa. Nu stiu ce era in mod deosebit la el dar mi-a placut.

Dragos Roua (blog, twitter)- Il stiu de cand a fost mentor la Launch 48, atunci el era lupul ala rau menit sa muste din oameni, acum din contra l-as pune pe Vlad Stan in locul lulului cel rau si pe Dragos Roua in rolul lui Vlad. Si mai interesant era ca daca tot ma invart pe colo si pe dincolo ma stia si stia cine sunt.

Lansare de carte cu Marius Ghenea

Marius Ghenea - AntreprenoriatDupa pauza de pranz a fost o mica lansare de carte a lui Marius Ghenea. Nici nu stiu ce scuza sa gasesc pentru faptul ca nu cumparasem si nici nu am citit cartea inca. E drept ca as fi preferat sa o am in varianta e-book si sa o citesc pe tableta dar e bine si asa. Am decis ca e ocazia potrivita sa cumpar cartea si sa obtin si un atograf pe ea. Asa ca pana termin eu Chaotics – Management si marketing in era turbulentelor de citit, Vali ai putea avea onoarea sa o citesti, tot ce trebuie e sa lasi un comentariu ca o vrei la citit. A vorbit despre lucrurile faine pe care le face pe langa antreprenoriat, scoala de business, cartea.

Cei 5 ursi

 

Codrut Precup – nu stiu de ce dar nu mi-a atras atentia in mod deosebit, asa ca decat sa spun vre-o tampenie mai bine nu spun nimic.

Marius Genea – pareri foarte obiective, incerca sa arate fiecarui participant unde sau cu ce gresit.

Peter Barta – a criticat destul de dur un proiect, parea ca stie ce spune si ca a lucrat mult in domeniul respectiv, din pacate concurentul avea deja parerea lui ca stie el mai bine cum sta treaba.

Vlad Stan – cum spueam, parea mai dur decat il stiu de obicei, mi-a placut remarca lui despre cum a castigat 20 de euro prin simplu fapt ca la receptie era 90 de euro camera si luata online de pe booking era 70 euro doar.

Romulus Oprica – Cam tacut in general,  nu inteleg de ce nu e mai activ, nu e prima oara cand il vad desi nu stiu unde l-am mai vazut.

Arena Ursilor - Ursii

Pitch pentru 300 de euro, sau mai bine nu

Ceea ce spunea si Antonio tinerilor inteprinzatori era ca trebuie sa isi schimbe modul de gandire si pentru ca am auzit multe lucruri de bine depre cusulul lui Vlad Stan, Mindset Design for Business, ma gandeam ca as putea avea cateva argumente bune (nu vi le spun) pentru a obtine o intrare mai redusa la acest curs. M-am gandit ca poate daca se schimba ceva in modul meu de a vedea lucrurile gasesc determinarea necesara de a nu mai freca menta si a ma pune pe treaba. M-am gandit eu mai bine si am decis sa ii spun sa nu-mi dea un euro reducere pentru ca in momentul in care voi fi pregatit sa dau 300 de euro pe acest curs insemana ca am hotararea necesara sa merg mai departe. O piatra de hotar as spune eu.

Pozele de la Arena Ursilor

2 comments

    1. Pai ce sa zic daca ursii le-au dat numai 3 si 4 ca note 🙂 Daca nu a trecut nici unu examenul macar cu nota 5 🙂

Comments are closed.