Astept cu nerabdare 2018

Posted by

A fost un an greu si, desi ne aflam pe ultima suta de metri din acest an, sunt inca la birou, analizand tot ce s-a intamplat anul acesta si gandindu-ma la strategiile si planurile de dezvoltare pentru anul viitor. Stiu ca urmeaza un an greu, cu sanse mari de a fi lovit de o recesiune si cu multe provocari noi. Chiar daca o sa fie un an greu, eu, unul, sunt optimist, am inca un an experienta in plus in antreprenoriat, am invatat si mai multe si o mare parte din lucrurile pe care le-am invatat vor fi implementate in strategia de dezvolare de anul viitor.

O scurta retrospectiva

Planurile pentru 2017 erau legate de cifra de afaceri, aceasta trebuia dublata de la un 15.000 de euro la 30.000 de euro. Inca nu am date exacte in acest moment, dar cred ca am reusit sa depasesc cu putin 20.000 de euro. Planurile mele pentru 2018 ar fi fost sa dublez din nou cifra de afaceri, dar in conditiile date, nu stiu daca o voi putea face.

Chiar daca a fost un an greu si nu toate au mers cum am vrut eu, am reusit destul de multe in 2017, am reusit sa crestem numarul de angajati, sa avem un sediu frumos, pozitionat central si am reusist sa facem si alte investitii care ne vor ajuta in strategia de dezvoltare pe anul care vine. Pe scurt, am crescut, si asta este cea mai mare multumire a mea, ca am reusit sa cresc firma.

Pe plan personal, am inceput sa fac primii pasi in cel de-al patrulea cadran al lui Kiyosaki si asta mi se pare fascinant. Fiecare trecere de la mindset-ul de angajat la cel de freelancer, de la cel de freelancer la cel de antreprenor si acum, de la cel de antreprenor la cel de investitor, vine cu beneficii extraordinare. Deocamdata ma joc in cel de-al patrulea cadran, nu pot si nu o sa spun ca sunt investitor, nici nu prea conteaza foarte mult asta, sincer, ceea ce conteaza este faptul ca acum pot sa privesc o problema din 4 perspective diferite, iar asta iti ofera o imagine de ansamblu mult mai complexa si te ajuta la luarea celor mai bune decizii.

Cred ca asta este unul dintre motivele principale pentru care 2018 va fi un an interesant pentru mine.

Ce urmeaza

Un an in care voi munci la fel de mult, in care sper sa reusesc si sa calatoresc mai mult si un an in care voi avea multe decizii grele de luat. Dar dincolo de aceste decizii, cumva am prins mult curaj, am invatat sa nu-mi mai pese atat de tare de parerile celor din jur si sa-mi canalizez energiile si timpul doar pe acele probleme care ma duc mai aproape de scopul meu final.

Stiu de pe acum ca, in anul care vine, voi avea mai mult timp liber (pe care probabil voi alege sa mi-l petrec tot la munca, deoarece chestia asta cu antreprenoriatul chiar imi place) si mai stiu inca de pe acum ca voi fi mult mai relaxat si mai impacat cu ceea ce sunt, ceea ce fac si cine sunt eu pe drumul acesta prin viata.

Sper astfel sa am mai mult timp sa-mi astern mai des gandurile pe acest blog.  Sper sa am mai mult timp pentru a calatori si, sper eu, sa am la fel de mult timp pentru dezvoltarea mea personala, pentru ca indiferent de ce se intampla in exteriorul tau (conditii politice, economice etc.), atata timp cat cresti ca om si inveti lucruri noi, nu poate sa fie decat de bine.

In loc de incheiere

Va multumesc ca mi-ati fost si imi sunteti alaturi, va urez ca anul care vine sa va aduca tot ce va doriti si sa ne reauzim cu bine!

Comments are closed.