15 ani

Posted by

Prinsi in nebunia de inceput de luna, aproape ca uitasem ca astazi se fac 15 ani de la infiintarea firmei. Mi-a reaminit inca de dimineata un prieten bun printr-o urare de La multi ani!, iar eu nu intelegeam ce se intampla. Apoi dupa inca 2 secunde de dezmortire, mi-am dat seama ca e inceput de decembrie si ca astazi este ziua firmei.

A fost un an greu si cred ca urmeaza unul si mai greu. Cu toate acestea, aproape am reusit sa-mi dublez cifra de afaceri, planul era de 30.000 de euro si, dupa socotelile mele brute, probabil vom ajunge la finalul anului undeva la 27.000 de euro. Avand in vedere ca avem deja puse la vanzare cateva oferte bune de sarbatori, poate reusim sa ajungem la 30.000 pana la final de an. Ramane de vazut, oricum prea multe zile nu au mai ramas pana la finalul anului.

Despre istoricul firmei si cum au fost primii 14 ani gasiti in articolul de anul trecut. Nu are rost sa reiau. Sunt putin ingrozit, la fel ca si ceilalti antreprenori, de toate masurile fiscale care intra in vigoare de la anul. Sunt atat de multe si se schimba atat de des, incat nici eu nu mai sunt in stare sa fac predictii. De asemenea, se discuta in continuare despre o noua perioada de recesiune la nivel mondial, am scris aici despre asta, nu s-au schimbat prea multe lucruri intre timp. Va recomand si articolul de aici, de asemenea.

Chiar ma gandeam zilele trecute la obiectivele si strategiile pentru anul viitor si cum ar putea functiona acestea. Oricat de greu ar fi, intotdeauna raspunsul la intrebarea „Ce se intampla daca firma ta da faliment?” este legat de faptul ca e mai posibil sa vina apocalipsa (aia biblica) decat sa dea firma mea faliment. Pana la urma, a mai trecut printr-o perioada de recesiune si de data asta zic eu ca suntem mult mai bine pregatiti sa-i facem fata.

Dar sa nu fim pesimisti, asa ca ne putem gandi cu optimism unde va ajunge firma cand vom sarbatori 20 de ani. Dar pana sa va vorbesc despre planurile pe termen lung (aici intra niste investitii interesante, care probabil vor duce la infiintarea unei alte companii, pentru ca vorbim de un obiect de activitate total diferit), o sa va vorbesc putin despre planurile pe termen scurt.

In primul rand, incepand de la anul, vom creste preturile la o mare parte din serviciile oferite. Unele cresteri se vor intampla chiar de zilele acestea, iar altele probabil vor creste usor luna de luna, incepand de la anul. Aproape ca vom dubla preturile la serviciile software. Se intampla asta, deoarece am vazut cam ce servicii ofera firmele concurente si mi-am dat seama ca oferim servicii net superioare, deci e normal sa cerem si mai multi bani pentru asta. Bineinteles ca nu vor fi afectati clientii existenti si cu care avem contracte in derulare.

Inchei acest articol cu un mesaj pentru cea care imi plateste salariul, dar care imi daruieste cu drag si multe nopti nedormite, cea care a crescut incet, dar frumos si care mai are putin si face 18 ani. La multi ani, draga mea, sper ca am crescut un copil frumos, care la 18 ani va fi in stare sa aiba grija de mine fara a mai fi eu nevoit sa muncesc pentru ea!

2 comments

  1. 15 ani inseamna foarte mult, cred ca ai avut multe batai de cap pana acum cu firma. Daca tot ai facut 15 ani, nu crezi ca site-ul firmei ar merita un upgrade? Ma cam duce in trecut cu 2-3 ani… si asta nu cred ca e bine. Mult succes in urmatorii ani, obiectivele sa-ti fie fixate si pregateste-te la cat mai multa munca si banii o sa vina.

Comments are closed.