Atunci cand visez la propriul birou

Posted by

Prin 2004-2005 visam la extinderea firmei. Nu stiam nimic despre antreprenoriat, dar eram eu sigur ca o sa mearga bine, ca firma o sa creasca si ca in curand o sa avem nevoie de un mic sediu si, nu in ultimul rand, de birouri si calculatoare pentru angajati. Cred ca perioada aceea a fost una in care am facut cele mai multe greseli si care a dus la colapsul firmei in final, un esec pe azi mi-l asum, dar pe care, la momentul respectiv, mi-a fost foarte greu sa-l accept.

Aproape un an de zile am stat cu speranta ca lucrurile se vor indrepta, ca totusi poate mai exista o speranta si ca toata munca mea si mai ales investitiile nu sunt in zadar.

In perioada in care firma mergea bine, aveam grija sa cheltuiesc toti banii, unii cu cap, as zice, desi deciziile erau luate dintr-o bula a realitatii unde lucrurile ar fi mers struna. Printre achizitii, au fost si 3 birouri pentru angajati. Aveam propriul birou, destul de interesant, dar am mai cumparat 3, pentru ca urma sa ne dezvoltam si investitiile erau necesare.

Azi scriu de la unul din cele 3 birouri, iar altul din cele 3 zace demontat de cativa ani undeva sub pat. O lectie amara de viata de care imi aduc aminte mereu. O lectie pe care, daca as fi avut-o invatata din manualele de antreprenoriat, poate ar fi schimbat cu totul soarta companiei pana in ziua de azi.

Asta nu inseamna ca m-am oprit sa visez, ca nu ma uit din cand in cand pe site-uri de mobila pentru a vedea care sunt ultimele tendinte din zona de office. Ca nu sper ca, la un moment dat, firma o sa creasca suficient de mult, incat sa am nevoie de mobilier MobiliCASA.ro sau de la oricare alta companie care imi va face cu ochiul cu ofertele sale la momentul respectiv.

Ma tot gandesc de aproximativ un an sa deschid un Hub de antreprenoriat la Ploiesti. Desi visez la asta si ma uit la poze cu birourile cele mai potrivite pentru un asemenea centru de conexiuni si coworking, trebuie sa recunosc ca nu am facut inca nimic in directia asta. Tot mi se spune ca Ploiestiul nu este pregatit pentru asa ceva. Desi, trebuie sa recunosc, ca nici nu mi-am rezervat timp macar sa ma duc sa vad ce se intampla in hub-urile din Bucuresti.

Poza de mai jos imi place mult, desi mai sunt si alte birouri superbe pe site-ul de mai sus. Pana una, alta, nu pot decat sa visez.

Birou-Operational-Blank-650x489

One comment

  1. Parca ziceai la un moment dat ca te lasi de blogging si ca nu o sa mai scrii pe acest blog….

Comments are closed.