Evolutia jocurilor online

Posted by

Pe vremuri am avut si eu un site cu jocuri, ca toata lumea de altfel, unora le mergea bine, altora nu prea. Al meu nu a mers, mai exista si azi, lasat in paragina undeva prin ungherele internetului, dar nu are rost sa va vorbesc despre el acum. Ma gandeam insa zilele trecute, la modul in care au evoluat jocurile online si aici nu ma refer la nu stiu ce nebunii cu grafica extraordinara, cu echipe de sute de programatori in spate, care lucreaza la un singur joc. Ci la jocurile simple pe care le jucai pe web atunci cand aveai o pauza de 10 minute la munca si vroiai sa te relaxezi.

Preferatele mele sunt cele de tip Stunt Bike sau Trial, cum le numesc eu. Aici nu putem vorbi de o evolutie extraordinara. M-am jucat chiar in urma cu cateva saptamani la un asemenea joc pe Xbox 360 si era la fel precum cele cu care eram obisnuit pe site-urile de jocuri gen miniclip. Dar mi-a placut la fel de mult, indiferent daca grafica la ele era 3D sau doar 2D.

Multe dintre jocurile de pe astfel de site-uri s-au mutat azi pe telefonul mobil sau pe tableta. Din pacate, multe dintre ele folosesc un soft care converteste jocul realizat in flash, intr-o varianta care ruleaza pe android, dar nu sunt programate android nativ. Iar asta face ca telefonul sa se incinga in timpul jocului, sau duce la erori in functionarea lui.

De obicei, cand ma joc la astfel de joculete pe telefon, prefer sa-i dau un restart dupa ce am terminat cu joaca. O solutie nu tocmai optima, dar care rezolva oarecum problema.

Asta nu inseamna ca nu ma joc si online din cand in cand, destul de rar in ultima vreme, preocupat de propriile afaceri. Uneori caut un joc nou sau intru pe un astfel de site de jocuri si dau click pe primul iesit in cale (daca nu-s jocuri cu barbie… totusi), alteori ma intorc la jocuri vechi pe care le-am terminat de zeci de ori si pe care prefer sa le reiau iar si iar, in scop de relaxare. Astfel, atunci cand imi vine dorul de ele, ajung la nivelul final la Bike Mania on Ice, Bike Mania 1, 2, 4, 5 si 6. Bike Mania on Ice este de fapt versiunea 3. Ma joc la ele de cand au aparut si de multe ori asteptam un an de zile pana aparea o noua versiune. De fapt, acelasi joc cu alt scenariu.

Am jucat bineinteles si alte variante facute de firme concurente, unele mi-au placut, altele nu. Am jucat si cateva (vreo 10) pe telefonul mobil. Unele realizate de firme celebre precum Ubisoft sau Gameloft, dar si de firme mai putin cunoscute.