Avatar (2009) [IMAX 3D]

Posted by

Trebuie sa recunosc ca m-am dus la acest film mai mult pentru efectele speciale. Nu ar fi prima oara cand trailerul arata superb iar filmul e o porcarie, cam cum a fost Star Trek , efecte nota 10, poveste nota 5. Deci asteptarile mele nu erau foarte mari din punct de vedere al subiectelor.

Ei bine, m-am inselat, filmul a fost superb, actiunea lui de asemenea interesanta si captivanta, cat despre efecte, mai ales vazute prin ochelarii imax, fara cuvinte. Clar dau nota 10 filmului din toate punctele de vedere. Clar au fost multe chestii in el care m-au impresionat asa cum a facut si Matrix cand a aparut prima parte a trilogiei. Clar e un film care iti da de gandit daca ai ceva creier si iti arata ca lucrurile pot fi si altfel, ma refer la chestiile filozofice din film si la faptul ca unele fiinte ar putea avea cu totul un alt punct de vedere decat al nostru. Oricum merita vazut, oricum arata superb prin tehnologia de la imax.

Doua lucruri la care as putea sa fiu carcotas, totusi 3D-ul de la imax nu se compara cu cel de la GardaLand din Italia, unde intradevar am ramas fara cuvinte la filmul lor cu robotelul. Si un al doilea lucru care nu mi-a placut, spre finalul filmului au bagat aerul ala conditionat, parca in ciuda sa nu mai scap de raceala pe care o am de 2 zile.