Bere cu tovarasi

Posted by

bere_stejar Aseara, intr-un cadru restrans de vreo 20 de oameni, a avut loc intrunirea secreta a tovarasilor 2.0. Maestrii de ceremonie, Cristian M. siCristian C., au invitat cativa pasionati de bere, sa degustam o bere tare precum copacul care ii poarta denumirea, bere Stejar.

Am ales sa ies in oras si sa incerc Stejar Strong, in speranta ca poate reusesc sa ies din starea de saptamana trecuta si sa ma mai relaxez. Asa ca mi-am trimis nevasta la mall si eu m-am dus la o bere cu tovarasii, pentru a bea si discuta vrute si nevrute.

Inca de la inceput, Serban Paun, din prea multa grija pentru mine, a hotarat sa faca hashtagul #berecutovarasi cu un singur i, pentru a nu-mi da prea multe batai de cap si a nu ma baga in ispita. Apoi a sosit prima bere. Cand am vazut ca scrie pe ea 7% alcool, am zis ca e clar, o sa ne distram bine. Si, dupa doua beri, eram deja pus pe vorba. Dupa cateva discutii cu Stefan Rosioara si Serban, m-am mutat in alta parte, unde am avut parte de doua interlocutoare simpatice.

Prima interlocutoare era de la Craiova, de la ea am invatat ca Windows-ul se poate instala in 3 zile. Am inteles ca de obicei e foarte vorbareata si ca pana acum nu a gasit pe nimeni care sa vorbeasca mai mult ca ea. Deci pot spune ca am fost primul barbat din viata ei care vorbea mai mult decat ea. Si nu a avut nicio sansa sa ma intreaca. Puteti citi blogul ei aici. Sincer, eu cred ca se documentase inainte despre mine, ca nu a pomenit nimic despre faptul ca are o sora mai mica. Daca as fi stiut… eram acum la Craiova, mutam un blog de pe blogspot pe domeniu ro. Mi-ar fi luat cam 7 zile (asta pentru cine stie care a fost faza cu Windows-ul instalat in 3 zile).

A doua interlocutoare era o blonda simpatica, al carei blog nu l-am retinut si cu care ma potriveam de minune. Era un fel de grammar nazi precum “Mladitza” si cand am inceput sa-i explic “regulile” mele, gen: into(t)deauna, su(r)prize, (pe) care s.a.m.d., mai avea putin sa ma ia la bataie. Mi-a propus sa ma invete limba romana plus engleza, franceza si italiana (parca). I-am explicat ca nu are nicio sansa.

Au mai fost ceva discutii interesante, tovarasul Chinezu pregateste ceva fain la Blogal Initiative, dar nu a facut decat teaser pe problema in cauza, asa ca nu am ce sa va spun despre asta, si cand m-am pus eu pe vorba, stia ca nu ma mai opresc, asa ca s-a mutat in alta zona a mesei.

Pe la 10 am decis ca e timpul sa plec, cat inca mai pot pe picioarele mele, asa ca m-am ridicat si am plecat grabit spre metrou. Si mersul grabit se datora faptului ca un mers incet incepea sa devina prea leganat. Asa ca drept inainte ca la armata, m-am dus glont la metrou.

Ajuns in metrou, ma uit la indicatoare, era clar ca in stanga nu aveam ce cauta, ca indicatorul ducea spre Pipera, asa ca cel din dreapta urma sa ma duca la Eroilor (in mintea mea). Chiar vorbeam cu sotia, cand m-am urcat in metrou, explicandu-i ca o sa schimb la Eroilor si ajung in 20 de minute la Lujerului (locul unde trebuia sa ne vedem).

Cum se apropia metroul de prima statie, imi vine mie o idee in cap, ca trebuia sa merg printr-un tunel catre Statia Unirii 1 si de acolo sa iau metroul. Asa ca in prima statie ma uit ce scrie pe zid – Tineretului, ma uit pe harta si in mintea mea de om “ametit” ce credeti ca trece: “Daca ma dau acuma jos (usile erau inca deschise) or sa se prinda astia ca am gresit metroul. Mai bine mai stau o statie“. Si am ramas in metrou inca o statie. Imi sun nevasta sa-i spun ca m-am dus in cu totul alta parte, la Eroii Revolutiei si ca poate ar fi bine sa ma ia de la Aviatorilor sau Aurel Vlaicu, ca sa nu mai fiu nevoit sa schimb niciun metrou, ca cine stie unde naiba mai ajung. Nu am ajuns in viata mea in statia asta de metrou si nici nu ma gandeam ca o sa ajung aseara. In cele din urma, ajung inapoi la Unirii, o iau prin pasaj, ma uit la trenul aflat in statie, dar nu ma urc in el, decis sa nu pun piciorul in alt tren pana nu consult pe telefon harta. Ajung in cele din urma sa fiu luat in masina si dus acasa.

Lista cu tovarasi

Incerc sa fac din minte lista cu participanti, desi sunt sigur ca am sa uit o mare parte din ei, mai ales cei cu care am stat de vorba dupa a doua bere. Dar mai completam pe parcurs.

Cristian Manafu, Chinezu, Stefan Rosioara, Serban Paun, Matei Psatta, Ana Lavinia, Razvan IanculescuGeorge TomaIonut Dragu, Mihai Teodorescu, Dana Ungureanu, Spanac, Ciprian StoianRoxana Nasoi …

Poze cu tovarasii si tovarasele de bere

Clipul video filmat de un tovaras participant

One comment

Comments are closed.