Cand cineva imi spune de Jamaica, primul lucru care imi vine in minte este Bob Marley, muzica reggae si, nu in ultimul rand, o planta binecunoscuta pentru efectele ei terapeutice, da, la Maria-Ioana ma gandesc. Sincer, pana zilele trecute, nu m-am gandit niciodata la bunatatile specifice acestor locuri si nici nu mi-am pus macar intrebarea daca exista.
Vestea buna e ca acum nu trebuie doar sa citesc pe net despre asemenea bunatati, ci se si pot incerca, facand comanda la Jamal, pentru cei aflati in zona de nord si centru a Bucurestiului, dar si pentru cei aflati in cartierul rezidential Cosmopolis.
In meniul celor de la Jamal, veti putea gasi cele mai populare feluri de mancare din Jamaica, specialitati de patiserie numite de ei „patties” cu pui sau vita, dar si supa de mango cu creveti, preparate in sos jerk sau curry, rum cake-ul si multe altele. Sunt aproape sigur ca nu vor avea in meniu acele prajiturele vestite in Amsterdam, ca nu le permite legea, dar nu toti suntem amatori de senzatii high.
Sloganul campaniei de lansare vine cu o nota de umor si curaj, fiind „Dealerul tau de mancare si chili” si este un proiect antreprenorial unic la noi in tara. De fapt, din cate am inteles, sunt destul de putine restaurante cu specific jamaican, chiar si prin Europa.
“În acest moment, conform datelor noastre, există doar cȃteva restaurante jamaicane în Europa şi prea puţine în partea de est. Astfel, ne-am propus să fim pionieri în domeniu şi să aducem în România savuroasa bucătărie jamaicană. Românii sunt întotdeauna amatori de mâncare bună, iar Jamal îi va suprinde plăcut prin diversitatea condimentelor, creativitatea preparatelor şi gustul autentic jamaican”, dupa cum sustine Cristina Norocel, Managing Partner Jamal.
Cand imi aduc aminte cat de bun era eclerul Mango by Manafu, parca imi vine sa incerc si o ciorba de mango, mai ales ca pe site vine cu mentiunea „deloc picant”, deci asa, ca pentru sufletul meu, care nu iubeste lucrurile picante in bucatarie.
Nu am avut inca sansa sa vizitez Jamaica, e cam departe si destul de scump.
Faptul ca ne prezinti retete de la ei e super pentru ca astfel putem aduce atmosfera de la ei la noi aici in Romania.