Camping Ujca si orasul Senj (Ziua 8)

Posted by

Campingul este situat intr-o vale care duce pana la o mica plaja cu bolovani. Desi faptul ca nu are niciun pic de nisip, ar putea fi un motiv de nemultumire pentru multa lume, tocmai lipsa lui ofera apei o claritate extraordinara si o priveliste minunata asupra zecilor de specii de pesti si alte vietati care traiesc in mare. Campingul se afla chiar pe plaja, sau mai bine zis, la cativa metri de apa. E un loc unde ti-ar placea sa stai toata vacanta, mai ales ca are si ceva conexiune la internet, nu foarte buna, dar satisfacatoare daca nu ai pretentii prea mari.

De dimineata am facut o baie buna si o scurta sesiune de snorkeling, desi apa era cam rece dupa ploaia de peste noapte, apoi din cauza norilor care se aratau din ce in ce mai des pe cer, am decis sa vizitam orasul Senj, aflat la doar cativa kilometri de plaja. Un oras mic, cu stradute inguste si cu aspect invechit. Cu toate acestea, destul de curat si primitor cu turistii, as putea spune. Am decis sa luam masa la unul din restaurantele recomandate de alti bloggeri pe internet, Lavlji Dvor (chiar daca a fost putin mai greu de gasit pe stradutele intortocheate) si cu o conexiune mai buna la net.

Dupa pauza de masa si o friptura delicioasa la restaurant, am mai hoinarit putin pe strazile orasului, am facut cumparaturi de la supermarketul din oras (are doua mai mari: Konzum si Plodine, foarte aproape unul de celalalt) si ne-am intors spre camping cu gandul sa mai facem o baie buna si sa ne bucuram de o noua sesiune de snorkeling.

Din pacate, norii adunati pe cer nu ne-au mai permis decat sa facem cateva poze cu marea si campingul si sa ne bucuram de cateva picaturi de net la receptia campingului, unde e si un mic restaurant. Oricum, eram destul de obositi, asa ca ne-am dus la somn.

A urmat o noapte cu un vant teribil, in care am dormit doar pe alocuri si parca cu teama ca la un moment dat o sa ne ia vantul pe sus cu tot cu cort. Ma tot gandeam ca o sa inceapa sa ploua si ca vantul anunta doar o viitoare vijelie, dar a continuat sa bata toata noaptea pana tarziu, spre dimineata.

Comments are closed.