Cand iei bloggingul prea in serios s-ar putea sa trebuiasca sa iei o pauza

Posted by

E noapte, sunt obosit. Campanii, intalniri, conferinte, articole scrise la miez de noapte, unele pentru ca trebuie scrise indiferent daca ai sau nu chef sa le scrii. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca atunci cand vezi ca ai o influenta si ca poti face ceva, ca poti sustine pe cineva care merita, tinzi sa vrei sa ajuti pe toata lumea. Si va spune asta omul care nu a apucat sa scrie un articol dedicat lui Andrei Teodoroiu desi a stat de capul fiecarui blogger sa scrie despre el.

Si sa scrii pe blog e misto, cateva articole mi-au adus stralucire. Dar cand ai prea multe pe cap nu mai poti sa te bucuri de scris. Pentru ca iti vine o idee misto, o asterni pe hartie, si apoi primul cititor al articolului esti chiar tu. Si daca ai scris un articol misto nici nu mai conteaza daca il citeste sau nu cineva, a iesit misto si ai satisfactia faptului ca ai reusit sa faci ceva misto.

Bloggerii nu scriu pentru bani, scriu pentru ca pot face chestii misto, si cred eu nici un ban din lumea asta nu se compara cu satisfacia pe care o au atunci cand le iese o chestie. Vine insa si momentul in care incerci sa faci mai multe decat poti duce, pentru ca sunt atatea lucruri misto pe lumea asta si ai vrea sa le faci pe toate… Si nu poti, oricat ai incerca sa ajuti pe toata lumea, nu vei putea facea asta, si nici nu vrei sa tai din lucrurile misto pe care ti-ai pus in cap sa le faci.

Uneori apar si dezamagiri, nu-ti ies lucrurile asa cum ai vrea. Si te intrebi daca nu era mai bine sa folosesti timpul si energia pentru alt ceva, pentru un alt proiect sau pentru un alt om.

Si da uneori simt ca am obosit, si ca nu mai am timp sa si stralucesc.