Cand incepi sa te gandesti ca poate e mai bine sa iti parasesti tara?

Posted by

 Romania e o tara frumoasa, iar o mare parte a oamenilor care o locuiesc sunt minunati. Spun asta si cred asta, si daca nu credeti, mergeti in partea de nord a tarii, unde veti gasi oameni calzi, ospitalieri, muncitori si mai ales care zambesc. Am obiceiul vara sa plec prin tara, sa vizitez locuri si sa raman uimit de minunatiile pe care le descopar pe drum.

Cu toate acestea, uneori iti vine sa te intrebi daca nu e mai bine in alta parte, nu mult mai bine, ca nu mai e ca acasa, nu mult mai bine, ca nu sunt prin alte parti caini cu covrigi in coada, dar poate ceva mai bine decat in Romania.

Si chiar daca esti un nationalist convins, atunci cand se intampla anumite lucruri, incepi sa te gandesti la mutarea spre alte meleaguri. Care ar putea fi aceste motive? Cred ca pot fi multe, eu doar am sa insir cateva si o sa va las pe voi sa completati altele in comentarii.

Eu incep sa ma gandesc sa parasesc tara:

 1. Cand oamenii spun ca e normal ca nasu’ sa ia spaga sau ca aia nu e spaga.
 2. Cand oamenii spun ca e normal sa vada filme gratis, pentru ca ei pentru ce platesc internetul.
 3. Cand oamenii spun ca e normal sa furi, pentru ca toata lumea fura.
 4. Cand ziarele iti povestsc in detaliu ce se intampla la o inmormantare.
 5. Cand oamenii se suie in tren, inainte ca tu sa apuci sa cobori.
 6. Cand nu ai pe cine vota, pentru ca la oricare dintre candidati te-ai uita, ti se face scarba si nu poti sa spui decat neam saturat.
 7. Cand cineva cere ajutorul si nimeni nu aude.
Astea sunt doar 7, ale mele, dar cred ca pot fi mult mai multe, asa ca poti sa le lasi in comentariu, sau daca ai un blog, sa o iei sub forma de leapsa si sa spui intr-un articol motivele tale.
Daca ma intrebati de ce sunt inca aici? Pentru ca gasesc mult mai multe motive sa stau, pentru ca sunt optimist si inca mai sper, si pentru ca speranta moare intotdeauna ultima.

6 comments

 1. Bine spus, am o poveste a unui prieten legata de spital. Din fericire pentru mine si ai mei apropiati nu cred ca am intrat in vre-un spital de 10 15 ani de zile nici macar in vizita la cineva.

 2. Cand dai banca in judecata cu dovezi clare de abuz; Castigi procesul si pierzi recursul doar pentru ca judecatorii se razboiesc intre ei.
  Cand te vezi ca toate firmele mari fie ele de stat sau private spala bani si ii trimit in diverse paradisuri fiscale.
  Cand iti faci casa intr-un municipiu de judet si Enel iti cere doua 221861.94 pentru a plati tu transformatorul care apoi devine proprietatea lor si primaria iti zice ca nu are bani nici sa faca studiul de fezabilitate pentru a delimita si pietruii drumurile (terenuri intravilane lotizate si date in proprietate cu destinatia constructii de locuit in 1993 de catre primarie). E vorba de Constanta.
  Cand te duci la farmacie sa iei vitamina D si ti se spune ca au doar sub alta denumire branduita care costa de 10 ori mai mult.
  Din pacate mai sunt multe de cand…

 3. Sunt n momente in care mi-as dori sa plec. In primul rand pentru ca statul roman nu isi ajuta tinerii. Termini o facultate (ma refer acum la cei care au facut cu adevarat o facultate – nu alde FF si distanta sau diplome pe bani) si vezi k nu ai unde te angaja pentru ca cer experienta. Daca ti-ar oferii o sansa poate le-ai demonstra de ce esti capabil. Dar daca toti se asteapta sa vii sa faci voluntariat la ei, fara sa recunoasca dupa munca depusa, mai bine pleci pe 700E in afara, chiar daca nu e pe domeniu.
  Cand cei cu pile si bani calca in picioare pe cei cinstiti si care muncesc.
  Din pacate avea dreptate Mircea Badea (Romania ar fi o tara frumoasa daca nu ar fi populata) De fapt nu populatia este de vina in totalitate, ci mentalitatea, care nu se va schimba (sau poate doar foarte greu se va altera) deoarece ne nastem cu ea.

 4. Daca pleci pleaca cat mai departe (acum cat inca mai ai unde) si in nici un caz intr-o tara europeana si mai ales firma europeana…la fiecare discutie vei fi intrebat de „coloniile” noastre impanzite prin europa si nu vb de muncitori ci de aia de lucreaza la buzunare…
  Niciodata sa nu te astepti ca si roman sa castigi cat un strain, sa ai aceleasi drepturi si beneficii. Te plangi la MAE si ei te intreaba ca ce cauti tu acolo.Ai nevoie de asistenta medicala, te duci cu asigurarea si iti spun k nu-i buna k a fost incheiata pt cetateni europeni, te apuci si ii explici ca Romania este o tara europeana si te trezesti ca pana la urma te stergi cu asigurarea pe rana ca nu e valabila si pt cetateni romani.
  Am avut surpriza sa vad in conctractele romanilor ca nu ai voie sa te inscrii in sindicate,sa ai zile libere si dupa terminarea contractului sa-i actionezi in instanta timp de 5 ani pt absolut nici un motiv…
  Si cireasa de pe tort e ca suntem asa de prost vazuti incat noi romanii avem nevoie de viza ca sa intram in Emiratele Arabe iar afganii nu…

Comments are closed.