Cat costa o pereche de anvelope de iarna?

Posted by

logo michelinAm sa va povestesc, mai detaliat o intamplare de acum 3 ani cand in prag de iarna am reusit sa fac masina praf. Singurul motiv. Lipsa anvelopelor de iarna. Oricat am incercat sa gasesc alte cauze pentru accidentul de atunci, asta a fost singurul raspuns pe care l-am putut gasi din pacate.

 

Cred ca se intampla acum 3 ani, plecasem tarziu de acasa si ma grabeam sa ajung la Predeal unde urma sa am un weekend super misto cu colegii de munca. Ne place sa mai iesim din cand in cand. Speram sa ajung inainte de 4 pentru a mai prinde macar o tura cu placa inainde de party. Ma grabeam iar cele 2 ore petrecute pe loc in trafic la Sinaia nu facusera decat sa mareasca graba, nervozitatea si neatentia la conditiile de trafic.

anvelope iarna michelin

 Pana sa intru in Predeal am prins o zona mai libera am facut o depasire si am continuat sa accelerez desi in departare se vedea o curba. In curba am pierdut controlul, masina a derapat si a intrat intr-un cap de pod. Socul cel mare a fost cand au sarit explodat airbagurile. Toate astea s-au intamplat pe contrasens deci dincolo de daunele provocate masinii situatia ar fi putut sta mult mai grav daca in momentul ala ar fi venit o masina din sens invers. Dincolo de socul provocat de explozia airbagurilor care mi-au ars putin mainile in rest nu am avut mai nimic. Masina a avut.

Cautand sa aflu cauzele accidentului m-am dus sa observ locul in care am derapat cu cat mai mare atentie. Soseaua uscata, nici urma de pata de ulei, nisip sau orice altceva care ar putea declansa deraparea masinii. Viteza era mare dar nu foarte mare. Asa ca din pacate raspunsul era unu singur, temperatura scazuta si lipsa anvelopelor de iarna au dus la provocarea accidentului. Altfel nu ar fi derapat in curba respectiva.

Cat m-a costat reparatia masinii? Socotiti si voi: radiatorul de apa, radiatorul de la AC, bara, un far, bieleta, reparatii lonjeron si alte piese. Dar toate acestea erau doar jumatate din daune pentru ca 1000 de euro te costa doar airbagurile.

Si atunci te intreb, se merita oare sa mergi fara anvelope de iarna? Esti sigur ca nu te costa mai scump? Pe mine m-a costat foarte scump, si se putea sa ma coste si mai scump daca ar fi existat victime.

Articolul face parte dintr-o initiativa pentru siguranta rutiera, sustinuta de Michelin.

Zilele urmatoare o sa va povestesc mai multe despre aceasta initiativa si despre ce inseamna condusul preventiv pentru securitatea celor din trafic pe timp de Iarna.

2 comments

  1. Curioasa daca anvelopele din reclama chiar sunt mai bune, sau este doar marketing!

  2. Cam asa mi-am dat si eu seama ca am nevoie de anvelope de iarna acum cativa ani, dar din fericire viteza era mica si doar am derapat putin fara sa se intample nimic.

Comments are closed.