Cati bani ati facut cu blogul in 2012?

Posted by

bani_din_blog Eu estimez pe undeva la 1500 de euro sumele pe care le-am facut cu blogul in 2012. Spun estimez, pentru ca sunt doua facturi de cate 100 de euro care urmeaza a fi platite in curand si le-am pus la socoteala si pe ele. Nu sunt multi bani, mai ales daca socotesc toata munca depusa, dar nu sunt nici putini. As putea considera ca sunt banii pentru o vacanta impreuna cu sotia, undeva prin Europa. As putea considera ca sunt banii din care imi pot permite jucarii interesante, precum Note II. Pentru mine, oricum a fost un an bun, chiar daca se putea mult mai bun.

Anul urmator am de gand sa cresc aceasta suma; si, desi tot aud ca va fi un an greu, sunt optimist si sper sa ajung inca din primele 3 luni la o crestere cu 100%. Planurile sunt mai mari, dar cum nu se pot face toate intr-o singura zi, nu ma astept nici la cresteri bruste imediat. In principiu, am un target de atins de 500 de euro pe luna (nu neaparat din blogging) si, desi am un termen limita pana in decembrie 2013, eu sper sa reusesc sa ajung la aceasta suma mai repede. Deci, chiar daca nu va fi un an greu, din punct de vedere economic (desi predictiile sunt sumbre), eu tot voi avea un an greu.

Nu am sa va vorbesc acum despre planurile pentru 2013, pentru ca sunt inca foarte clar definite, urmeaza un articol separat pentru asta in curand. Oricum nu am planificate multe excursii (de fapt nu am planificat nici vacanta de iarna, care de obicei era in Austria, nici cea de vara, unde as alege iar Japonia, daca as sti ca nu imi strica planurile de business), nu am planificate proiecte noi (mai repede as inchide si mai multe din proiectele pe care le am sau le-as vinde).

Acum vin cu intrebarea din titlu: Cati bani ati facut cu blogul in 2012? pentru ca sunt curios daca alti bloggeri au avut astfel de rezolutii si daca sunt multumiti de banii castigati anul acesta. Stiu ca mai sunt cativa care mai spera la ceva comisioane din afiliere, cu ocazia sarbatorilor si nu si-au facut inca socotelile, dar asa, in general, sunt curios cat ati facut anul acesta.

14 comments

 1. Anul aceasta am castigat foarte bine din blogging, chiar daca mi-am facut o suta de bloguri si am renuntat la toate tot am castigat ceva. In trei luni de zile am castigat lejer peste 250 de euro si multe premii pe care le-am castigat. Nu e o suma mare dar pentru mine este, sunt incepator in asa ceva si la varsta mea e destul de bine. La anul sper sa imi cresc si eu castigul deoarece cand ai bani si se duc ai nevoie de mai multi. Felicitari pentru castigurile tale, sunt sigur ca vei castiga mult mai mult anul ce urmeaza.

 2. Bani, nu prea multi, dar mai mult in diferite beneficii, care s-ar ridica la sume totale peste 1000 de lei. Nu e mare lucru pentur multi, dar se misca treburile 😀

 3. Poti imparti pe procente ca sa vedem mai clar cum sta treaba?
  % din afiliat
  % din advertorial/e
  % din piscotareala

 4. @zola toti bani de mai sus sunt din advertoriale, restul nu am socotit fiind bani neincasati in cazul afiierii (adica sunt acolo in cont la 2parale) iar micile cadouri pe care le primesc uneori de obicei le dau gratis mai departe, cu cateva mici exceptii deci iar nu aveam ce sa socotesc.

 5. Mai stiu eu un blogger Ploiestean care se lauda ca el face bani din afiliere si pe urma se plangea ca i-au inchis contul.

  Oricum daca vrei pe afiliere in Ploiesti, Bogdan Cojocaru stiu ca se implica destul de mult si cu Yamakasa sau ceva de genul, ultimul facand undeva la 100 de euro lunar din afiliere. Deci se poate.

 6. Decembrie a fost mai bun, in plus, trebuie sa nu uitam si de black friday.
  Sa zicem 2000E adsense+afiliere… Dar cu afilierea am inceput mai serios din vara, asa ca beneficiile au venit in partea a 2 – a a anului…

 7. Sub 1000 euro. Cu toate ca nu prea am depus eforturi in acest sens, nu am sa dau replica „nu prea ma intereseaza acest aspect” deoarece deh … banul e ban si e binevenit intotdeauna 🙂

Comments are closed.