Bradul de Craciun

Posted by

20121222_120922 Desi pentru mine nu simbolizeaza nimic, bradul de Craciun isi gaseste loc la mine in casa, aproape in fiecare an. Cand eram mic, bradul era unul natural, cumparat din piata; apoi, dupa ce m-am mutat „la casa mea”, am zis sa fiu ceva mai eco si sa cumpar unul de plastic.

Timp de aproximativ 10 ani, am avut un astfel de brad. Nu mirosea a brad in casa, dar era usor de „intretinut” si nici nu ocupa foarte mult spatiu in casa.

Anul acesta, influentat si de campanile ecologiste, am decis sa cumpar un brad in ghiveci si pe care la primavara sa il replantez in padure. De fapt, ideea e mai veche, inca de anul trecut am dorit sa cumpar un astfel de brad, dar atunci m-am trezit tarziu si nu am mai gasit in magazine. E inca o chestie care o sa imi stea pe cap la primavara, dar merita, zic eu.

De asemenea, incurajez pe oricine vrea un brad, sa isi cumpere unul natural, cu tot cu radacini. La cati brazi se vand in perioada Craciunului, am putea avea ceva impaduriri in primavara, iar an de an, acest lucru ne-ar ajuta.

Da, stiu ca e cam corporatist anul acesta, doar cu rosu si alb, dar m-am saturat sa arate ca un „pom de Craciun” plin de toate culorile. Am intrebat-o pe Dana de ce e rosu, si nu albastru, si mi-a explicat ca globurile albastre erau mai putine. Oricum, imi place asa simplu cum a iesit.

6 comments

  1. Campaniile „ecologiste” de care ai fost influentat sunt de fapt simple camapanii de marketing. Ai cumparat probabil la pret dublu un brad care cel mai probabil nu va supravietuii pana in primavara sau nu va supravietuii mutarii din casa in natura. Te rog sa revii cu un post in primavara sau la vara sa ne spui daca bradutul a supravietuit sau nu.

  2. Bogdan tin sa te contrazic, nu am vazut nici o campanie pentru vanzarea de brazi anul acesta, nici macar mesaje de genul in outdoor. E vorba despre campaniile prin care s-au replantat copaci si care nu au nici o legatura cu brazii. Vezi campania celor de la Cosmote (un telefon vechi pentru un copac) sau altele de genul ca au tot fost campanii de genul asta, nu stiu daca am si scris de ele pe blog si mi-e lene sa caut acuma.

    Din ce stiu de la alti prieteni supravietuiesc pana in primavara si unii i-au plantat in curte, o sa aleg un loc destul de usor de identificat ca sa pot trece de-a lungul anilor pe acolo sa vad ce s-a mai intamplat cu el. Sau poate il pun in curte la tara, nu stiu inca.

  3. Daca e s-o luam asa, Craciunul n-are nicio semnificatie pentru mine. Insa in ultimii 8 ani am tot luat brad si am „sarbatorit” Craciunul mai mult pentru copil. Anul asta a fost mai problematic, asa ca am sa scot bradul de plastic din dotare…

  4. Cat ai dat pe el? Eu am vrut unul din plastic in ghiveci, mai mult pentru ornament dar am renuntat ca am unul micut.

  5. Si eu am avut un brad in ghiveci. Mi s-a parut cea mai buna idee. Dar la noi de multe ori brazii astia sunt tzeapa, chiar daca ai grija de ei, nu ii tii in caldura prea mare si ii uzi tot se pot usca.

    Unele companii pur si simplu le taie redacinile si ii pun in ghiveci, fara sa aiba prea multe sanse de supravietuire.

Comments are closed.