Cati twitteristi sunt activi in twittosfera romaneasca?

Posted by

Cam cati ziceti ca sunt? 1000, 10.000? Se pot calcula? E destul de exacta cifra mea?

Mi-am dat seama ca am datele necesare ca sa calculez asta. Cum? O sa va explic imediat. O sa ziceti ca avem 52000 de conturi in ZeTweety si ca cifra care o dau eu este total deplasata. Eu va spun ca dintre cei 50k eu nu dau doi bani decat pe 2,391 dintre ei.

Pentru mine doar acestia exista. Da, stiu sunt cam putini la numaratoarea mea dar cred ca e foarte exacta. Ce cuprinde acest numar? Numarul tuturor utilizatorilor care au dat cel putin un mesaj pe un hashtag din cele monitorizate in twitter efect. Cuprind pana si haterii care au dat mesaje pe aceste hashtaguri. De ce spun eu ca doar acestia conteaza?

Pai ma uit in lista respectiva si acopar evenimente cam din toate domeniile, evenimente nationale, muzica, sport, social media pe zone. Daca nu esti in lista aia inseamna ca ti-ai facut cont doar sa stai de vorba cu bunica, si pentru mine esti irelevant. Daca ziceai ceva misto macar odata in viata si primeai un RT cu unu din hashtaguri erai deja in lista. Deci restul si daca sunt activi pentru mine nu exista, si nici pentru companii, si cred ca in afara de bunica lor nu exista pentru nimeni.

4 comments

 1. Hmm, mi-e greu sa fiu de acord… Nu-ti contest tehnica, doar ca depinde foarte mult ce inseamna Twitter pentru tine.

  Metoda ta de numarare ii include mai degraba pe cei care folosesc Twitter pentru socializare profesionala.

  Nu cumva Twitter era platforma aia pe care oamenii ziceau ce-i taie capul? Cum ramane cu oamenii care dau link-uri faine fara hashtag? Oamenii care chiar zic chestii misto, dar fara hastag.

  Nu cred ca daca scrii fara hashtaguri nu contezi pe Twitter. Daca sunt un robotel care posteaza doar link-uri cu #peblog si raspunde automat la #refinantare, tu ma iei drept relevant in fata unui OM care spune chestii faine, dar nu le pune diez in fata.

  Repet, nu-ti criteriul de masurare, doar ca pentru mine nu e relevand decat maxim in masura de 50%.

 2. Eu stiam ceva de ~8k conturi active. Acum, cate conturi relevante si importante sunt, asta-i relativ.

  Iar prin activ inteleg minim 2-3 postari pe zi. Indiferent de continut. Fiecare cu ale lui.

  Conturi cu un continut interesant si „share-uibil” pe Twitter? 150? 250? Zic 1000, dar cred ca sunt prea generos. Undeva intre 150-1000 e verdictul meu. 🙂

 3. @Mihai , sunt doar 25 de hashtaguri, deci la capitolul asta pot fi putin deplasate cifrele, ramane de vazut in timp daca cresc sau se modifica drastic.

  DAR, daca un om spune chesti faine chiar nu ii da nimeni un RT si ii agata si un # de mesaj ???

  As putea spune ca acesti 2391 de useri sunt un core al evenimentelor online, desi intre hasthtaguri este si #romania (de 1 decembrie) sau #romaniiautalent (una din semifinale doar)

  Eu consider insa ca cam in zona asta ne invartim cu cifrele, chiar daca pot avea ceva erori din cauza datelor insuficiente, mai mult de 3000 nu sunt.

 4. Nu stiu ce sa zic. Poate ai dreptate. Dar eu daca vad un tweet fain nu-i pun niciun hashtag cand ii dau RT. Nu-mi sta in fire sa le folosesc si cred ca sunt multi altii ca mine…

Comments are closed.