Caut nume pentru o noua companie

Posted by

Dupa cum stiti deja, cochetez de ceva vreme cu infiintarea unei noi companii; si de cateva saptamani m-am hotarat, a urmat perioada de strangere de fonduri, adica sa am banii necesari infiintarii ei si o investitie initiala si acum sunt in pasul final, acela de a alege un nume pentru aceasta companie.

Desi pare simplu, credeti-ma ca nu e deloc simplu. Pe .com orice doua cuvinte ai alege, care sa aiba cat de cat o logica, sunt luate, am vazut domenii luate chiar si care nu-mi placeau sau nu pareau cea mai wow idee.

Si iata ca am ramas in pana de idei. Pur si simplu nu stiu ce sa mai incerc, asa ca m-am gandit sa va cer ajutorul. Tu, daca ai vrea sa iti faci o companie la nivel international, ce nume ai alege? 

Am incercat inclusiv variantele primelor „firme” create de mine, adica ale brandurilor sub care activam inainte de a construi Nanotel si tot degeaba. Am zis ca poate dupa intamplarea de ieri ar fi bine sa ma intorc catre inceputuri, catre primele mele idei, care oricum nu erau stralucite, dar na. 

Pe vremea primelor incercari antreprenoriale aveam o mare pasiune pentru ocultism, deci „firma” se numea Ocultis Software; si cum pe vremea aceea nu auzisem de Microsoft (sau poate ca nu exista), visul meu era sa fac o firma precum Ocean.

Cel mai probabil, daca nu v-ati jucat jocuri pe ZX Spectrum (inainte de era PC-urilor si a celebrului 286, urmat de 386 si 486), nu aveti de unde sa fi auzit vreodata de Ocean. Ei bine, era o firma de jocuri, v-am lasat link-ul de Wikipedia mai sus pentru a putea vedea, daca sunteti curiosi, cate ceva despre ea.

Revenind la subiectul din cadrul articolului, chiar ma chinuie problema asta de 2 zile, ma indoiesc ca probabil ideile voastre de denumiri vor coincide cu ideile mele, dar pana la urma orice sugestie e binevenita.

2 comments

  1. Într-adevăr e greu, eu și colegii mei de ne-am lovit recent de asta.
    Pe de altă parte, ca să fie cât de cât relevante sugestiile pe care le vei primi, cred că trebuie să dai câteva detalii cum ar fi domeniu de activitate, o direcție generală, un ceva… 🙂

  2. Am incercat pe cuvinte cheie ca sa zic asa, degeaba, asa ca ma orientez catre ceva care sa intemne ceva dar sa fie din particule, cum e is la NANO-TEL de exemplu.

Comments are closed.