The Prestige (2006)

Posted by

Mi l-a recomandat un prieten si mi-a placut atat de mult, ca l-am vazut de doua ori. Abia la final se intelege totul, asa ca a doua oara l-am privit deja cu alti ochi, pentru ca intelegeam mult mai bine ce se intampla.

Desi ma uit la multe filme si e cam greu sa-mi scape un film bun, iata ca acesta mi-a scapat. Daca nu l-ai vazut, merita sa-l vezi, ca e un film bun.

Nu am sa va povestesc filmul, ca nu-mi place sa fac spoilere, dar dincolo de magie, putin SF si determinarea personajelor principale de a fi cel mai bun, filmul este despre puterea sacrificiului.

Pentru ca atunci cand ne dorim cu adevarat ceva de cele mai multe ori, reusita este determinata si de puterea noastra de a face anumite sacrificii. Cumva una dintre cheile succesului este sacrificiul, iar eu vad asta destul de des in antreprenoriat.

Al doilea lucru fain in film este legat de manipulare, care se duce la un cu totul alt nivel; teoretic, daca stau bine sa ma gandesc si noi suntem manipulati sa credeam anumite lucruri in film pana la final, cand ni se dezvaluie totul.

De aceea va recomand sa vedeti filmul de doua ori; pentru ca prima oara unele lucruri erau cam ciudate si nu intelegeam anumite comportamente, de exemplu momentul in care unul dintre personajele principale spune „Not today„.

O viata atat de simpla, un secret atat de mare, un sacrificiu si mai mare. Un film care s-ar putea sa-ti dea de gandit.