Cazare in regim hotelier, o afacere de criza

Posted by

De afacerea asta am auzit acum cativa ani povestita mai mut in gluma de un prieten care vroia sa ia 4 garsoniere si sa le inchirieze intr-un astfel de regim hotelier. Atunci nu i-am dat importanta insa in ultima perioada aud tot mai des de un astfel de tip de cazare oferit de posesori de garsoniere din Bucuresti.

Daca punem la socoteala ca o garsoniera in Bucuresti este inchiriata pentru sume intre 200 si 300 de euro, in regim hotelier banii acestia ii scoti doar dupa 10 zile de chirie. Deci practic poti avea un profit de 3 ori mai mare decat daca ai inchiria garsoniera pe termen lung. Bineinteles ca aceste calcule sunt teoretice, mai exista si alte cateva batai de cap, cum ar fi spalarea lenjeriei dupa fiecare client etc. Dar in principiu iese mult mai bine decat chiria pe termen lung. Cat despre cazare regim hotelier  Bucuresti, cred ca este busines destul de profitabil chiar si daca au ocupata locatia doar 50% din timp.

Bineinteles ca amicul meu nu doar ca inchiriaza garsoniera dar are si un site de escorte care ii aduce in mod clar un plus de clientela, pentru ca fie ca vrem sau nu vrem trebuie sa recunoastem ca in 80% din cazuri, clientela acestor garsoniere sau apartamente inchiriate in regim hotelier provine din acest „mediu de afaceri”.

Eu ma gandesc ca mi-ar prinde bine in popasul meu din Turul Romaniei odata la cateva zile o astfel de locatie ieftina pentru a face un dus si a beneficia de conditii mai bune decat cele de la cort. Cum campingurile sunt mai scumpe si ofera conditii mai proaste cu siguranta o garsoniera ar fi foarte utila 1-2 zile in Cluj sau in Botosani.

2 comments

  1. da, dar cred ca bani mai multi scoti daca stiu „fetele” de locatie si ai un pret bun pe ora ;))

  2. 10 zile/luna inseamna grad de ocupare de 33%. Cred ca o garsoniera in Bucuresti are un grad mediu de ocupare de peste 50 % (vorbesc de cei care investesc in promovare, care se asociaza intre ei si care se ocupa serios de afacerea lor).

Comments are closed.