Ce se intampla la o sedinta foto?

Posted by

sma_studio Asta am fost curios sa aflu; si saptamana trecuta am avut ocazia sa asist la o astfel de sedinta foto si sa aflu mai multe despre ce se intampla acolo, asa ca nu am ezitat nicio clipa cand am primit invitatia celor de la SMA Studio de a participa.

Astfel am avut ocazia sa invat mai multe despre lumini, pozitionarea lor, asezarea modelului si modul in care acesta trebuie sa isi schimbe, de la o poza la alta, expresia chipului. E chiar fascinant sa vezi o pustoaica de 19 ani ca se uita ba cu ochi dulci, ba cu ura, ba senzual, sau exprimand multe alte stari catre camera.

Dupa aceasta experienta, cred ca una din cerintele esentiale ale unui model este sa stie sa-si controleze foarte bine muschii fetei si sa stie sa exprime diferite stari, fara niciun fel de problema. Nu stiu daca asta se invata sau nu la o scoala de modeling.

Am ajuns acolo in jurul orei 12:00, asa cum era programata sedinta, la putin timp dupa mine a sosit si modelul si apoi si Loredana, care a intrat ca o furtuna in studio si in 5 minute era pregatita de treaba. A inceput pregatirea camerei, pozitionarea unui fundal negru. Nu am idee sincer cand se foloseste fundalul negru si cand cel alb. Ma gandeam de asemenea ca modelul este pozitionat imediat in fata acelui fundal si nu ma gandeam ca de fapt modelul sta undeva la 2-3 metri in fata fundalului, ca acesta sa se estompeze cat mai mult.

Gheorge_Daniela_SMA5108-Edit

Inca un mit pe care il aveam legat de sedintele foto era ca se fac sute sau mii de poze. Ma gandeam ca modelul se tot misca in diverse pozitii si fotograful trage sute de fotografii. Se pare ca Loredana nu declanseaza daca nu vede prin obiectiv ceea ce doreste sa vada.

Prea multe nu stiu ce sa va mai spun, ca nu e nimic extraordinar intr-o astfel de sedinta foto; in afara de glumele spuse de Loredana si chipul dragalas al modelului. Daca aveti anumite curiozitati, intrebati in comentarii si am sa incerc sa va raspund.

Si ca sa nu ziceti ca am pastrat experienta doar pentru mine, avem si poze mai jos, sper sa va placa:

Fotograf: Loredana Bratila

Agentia: Unique Models Agency

Model: Daniela Gheorghe

One comment

  1. Interesant articol. Chiar si eu ma gandesc sa ma apuc de fotografie dar numai de produse pentru magazine online si asa mai departe. E foarte dificil sa te joci cu chipul uman…

Comments are closed.