Chef (2014)

Posted by

Un film despre pasiune, curaj, social media. Un film care mi-a placut, chiar daca nu e cea mai mare realizare artistica a anului. Iar daca maestul Copolovici il recomanda spre vizonare oricarui bucatar sau tanar aspirant in industrie, eu il recomand bloggerilor sau celor din social media, pentru ca e un film in care se vorbeste destul de mult si despre acest aspect.

Indiferent despre ce meserie ar fi vorba, atunci cand se vorbeste despre pasiunea pentru respectiva meserie, nu are cum sa nu te impresioneze. Iar filmul prezinta exact acest aspect, pasiunea pentru gatit si pentru a duce gatitul la un alt nivel. Un nivel pe care noi, muritorii de rand, mai greu il intelegem.

Recomand filmul pentru ca puteti invata multe din el, nu despre gatit,ci despre viata, pasiune, munca. Despre cum lucrurile care par simple, nu-s intotdeauna atat de simple si despre modul in care social media te poate ridica sau pune la pamant intr-o secunda.

Ati putea trai cu impresia ca face foarte multa reclama la twitter, sau v-ati putea mira de ce oare producatorii au ales twitter in loc de facebook. Din cate stiu eu, twitter este destul de folosit prin America si s-a potrivit probabil mult mai bine in scenariul filmului.

Un sfat vreau sa va dau la final: Nu va duceti la film nemancati. Eu am facut greseala asta si am „plans” tot filmul. Pana la urma, e un film cu si despre mancare, deci o sa salivati la el.

Si ca o gluma asa, as mai adauga un fel de morala a filmului: Aveti grija de ce blogger va luati, ca s-ar putea sa ajungeti sa lucrati pentru el.