Numere: Bani din blog

Posted by

Foarte multi isi doresc sa faca bani din blog. Vad pe cei care reusesc sa faca asta (putini la numar) si isi imagineaza ca lucrurile trebuie sa fie destul de simple. Pana la urma, cu totii am invatat sa scriem in scoala si nu era deloc complicat, dar bloggingul nu se rezuma doar la asta, bloggingul inseamna sute sau chiar mii de ore de munca si, de cele mai multe ori, chiar si investitii in bani.

Si pentru ca discutam despre bani, uneori imi place sa ma joc cu numerele si sa fac tot felul de calcule pentru a intelege mai bine anumite aspecte ale unui job.

Ceea ce trebuie sa inteleaga cineva care vrea sa-si duca blogul la un nou nivel, este acela ca blogul, intr-un fel sau altul, aduce si venituri pasive si nu se poate compara cu un job de 8 ore, in urma caruia obtii o remuneratie lunara fixa. Unul din blogurile mele, la care am renuntat sa-i mai dau atentie in urma cu 6 luni, reuseste sa aduca inca venituri de o suta de euro pe luna, fara ca eu sa fac nimic. Deci pot spune ca imi aduce venituri pasive fara ca eu sa mai fac nimic.

Comparand munca de zi cu zi pentru care esti remunerat cu un salariu fix, cu munca ce iti aduce venituri pasive, rezulta urmatoarele calcule.

Pentru un salariu de 1000 de euro, rezulta o plata de 6.25 euro pe ora pentru 160 de ore de munca.

– 2 ani de munca inseamna 3840 de ore de munca
– 2 ani de munca inseamna 22.000 de euro

Cu 22 de mii de euro poti cumpara un apartament, iar acel apartament/garsoniera il poti inchiria si avea venituri pasive lunare de 100 de euro. Sunt sigur ca exista alte afaceri sau alte investitii care sa-ti aduca venituri pasive mai bune decat cele de mai sus, dar chiar daca vorbim de 100 sau de 300 de euro (venituri pasive lunar), ideea de baza nu se schimba prea mult.

Intorcandu-ma la bloguri, am socotit ca un articol pe blog poate fi scris intr-o ora (calcul aproximativ). Ma gandesc ca daca vrei ca blogul tau sa-ti aduca venituri pasive de peste 100 de euro pe luna, ar fi bine sa investesti 3840 de ore de munca.

Multi se asteapta sa investeasca 2-3 ore pe saptamana si dupa cateva luni sa inceapa sa castige deja mai mult de 100 de euro pe luna. Nu e chiar asa, acesta fiind si motivul pentru care multe bloguri sunt abandonate dupa primele 6 luni.

5 comments

 1. Mirajul banilor facuti usor ii prinde pe multi.
  Exista 2 categorii de oameni care incep bloguri;
  cei care au ceva de spus / sunt pasionati de ceva anume si cei care vor sa faca bani din blog.
  Deobicei, cei care au ceva de spus ajung sa faca bani, iar cei care vor sa faca bani abandoneaza blogul.

  1. Cred ca te inseli in anumite privinte, stiu oameni care fac bani din blog si nu au nici o treaba cu pasiunea pentru asa ceva.

 2. Da, e posibil. vorbeam insa de majoritatea celor ca-si lanseaza bloguri pentru ca au auzit ei ca se fac bani din asta, ne-avand vreo idee exacta despre cum anume trebuie sa decurga lucrurile.

 3. Ai punctat foarte bine in articol si anume ca e vorba de multa munca. Cei care scriu din placere trec mai usor peste perioada de inceput si ajung in cele din urma si sa castige bani. Se mai intampla sa-ti descoperi pasiune de a scrie si pe parcurs, sau cand vezi ca incep sa apara primele rezultate.

 4. Buna seara Dragos,
  Iata ca am citit acest articol dupa 3 ani de la postare.
  In afara de faptul ca te citesc, fara a avea legatura cu tehnologia, ci doar pentru faptul ca acum aproape 2 ani am gasit o idee intr-unul dintre acticolele tale, am o intrebare si rugaminte. As vrea sa imi indici, in masura in care timpul iti permite, cum si de unde as putea incepe, la modul concret, sa-mi deschid un blog. La ce firma imi recomanzi sa apelez? Si la cat s-ar ridica costurile de administrare?
  Iti multumesc si mult spor in tot ce faci.
  O cititoare/admiratoare,
  Florenta

Comments are closed.