Ciocuri la calcai – cauze, tratamente si detalii despre tratamentul chirurgical ortopedic in acest caz

Posted by

Ciocurile la calcai nu trebuie sa-ti incomodeze mersul. Exista solutii si pentru aceasta afectiune, si anume tratamentul chirurgical ortopedic! Fa primul pas si programeaza-te la MedSport, pentru a putea continua drumul tau spre vindecare. Vrei sa stii mai multe? In acest articol vei afla despre ciocurile la calcai.

Stiati ca…o afectiune comuna la nivelul tendonului lui Ahile este tendinopatia? Adica pintenii calcaneeni. Tendonului lui Ahile este un punct fragil in anatomia umana. Legendele grecesti vorbesc despre Ahile, un soldat aproape invincibil care avea doar o singura vulnerabilitate: gleznele (din cauza faptului ca acesta a fost tinut de picior cand a fost scaldat in apele raului Styx). Asa a capatat denumirea tendonului lui Ahile: tendonul care se afla in partea anterioara a gambei si extinzandu-se pana la calcai. Este un tendon pe atat de puternic, pe atat de susceptibil la afectiuni.

Daca stii pe cineva care sufera de ciocuri la nivelul calcaiului sau te confrunti chiar tu cu aceasta afectiune, afla de MedSport, o clinica care ofera servicii de ortopedie.

Mai jos, vei afla mai multe despre:

  • Pintenii calcaneeni sau ciocuri la calcai: cauza, simptome si tratament
  • Masuri de prevenire a ciocurilor la calcai
  • De ce sa alegi clinica MedSport?

Pintenii calcaneeni sau ciocuri la calcai: cauza, simptome si tratament

Inainte de a afla daca ai nevoie de servicii de chirurgie ortopedica, afla cateva detalii de baza despre ciocurile la calcai. Aceasta afectiune apare din cauza depunerilor de calciu la osul calcaiului, dar pot aparea si la nivelul talpii. Asadar, care sunt principalele cauze ale ciocurilor?

  • Activitatile sportive intense (precum alergatul pe suprafete dure).
  • Leziunile.
  • Depozitele de calciu.

Exista si alti cativa factori de risc printre care se numara si obezitatea, calitatea pantofilor, diabetul zaharat sau picioarele plate (platfus).

Ciocurile sunt adesea asociate cu tendinopatia tendonului lui Ahile. Pintenii calcaneeni nu prezinta simptome decat in momentul in care acestia sunt de dimensiuni mai mari, iar atunci pacientii descriu durerile ca fiind jenante, in special in timpul mersului, care se aseamana cu a calca pe un ac sau pe un cutit.

Daca suspectezi ca ai avea posibile ciocuri la calcai, medicul ortoped iti va face o radiografie. Pot fi recomandate tratamente neinvazive, precum exercitiile de kinetoterapie. Daca problema nu poate fi rezolvata astfel, atunci intra in discutie un tratament chirurgical ortopedic.

Masuri de preventie a ciocurilor la calcai

Exista cateva masuri de precautie pe care le poti lua in vederea prevenirii ciocurilor la calcai, printre care si:

  • Alearga doar pe suprafete moi, precum iarba sau zgura
  • Alege pantofii potriviti, adecvati pentru activitatile tale
  • Evita statul indelungat in picioare

Pentru mai multe detalii despre cum ai putea preveni tendinopatia, orice medic ortoped de la clinica MedSport iti va putea raspunde. Deoarece toti suntem diferiti si fiecare avem mersul nostru unic, nu exista masuri de preventie universale pentru toata lumea.

De ce sa alegi clinica MedSport?

Pentru ca sanatatea ta este pusa pe primul loc. Pentru ca vei beneficia de profesionalism din partea unei echipei de medici bine pregatiti. Pentru ca aici vei avea parte de servicii de calitate, seriozitate bazate pe dorinta de a te ajuta. Aici pot fi tratate cazuri grave de ortopedie, cele complexe cum sunt cazurile sportivilor.

Asadar, acceseaza site-ul oficial medsport.ro si fa-ti o programare!

Contact:

021 324 03 05

contact[@]medsport.ro