Clubul de Public Speaking – Ploiesti

Posted by

Da, astazi a fost ziua cluburilor, din cate vedeti. Clubul de Public Speaking este organizat cam o data pe luna de catre cei de la SuccesPersonal.ro si cei care o cunosc pe Florentina stiu cat de multa pasiune pune ea in tot ceea ce face in aceasta afacere. Este destinat celor care vor sa isi invinga frica de a vorbi in public sau care pur si simplu vor sa exerseze vorbitul in public intr-un mediu placut si mai putin exigent. Eu am mai participat la acest eveniment de cateva ori, de-a lungul anilor.

De data aceasta, am avut de tinut si o prezentare, una bineinteles despre antreprenoriat si care, chiar si spre mirarea proprie, a primit feedback foarte bun. Se pare ca in anumite momente, nu-mi dau seama exact de ce anume influentate, reusesc sa vorbesc mai clar decat de obicei. Oricum, concluzia pe care o stiam de altfel, este aceea ca trebuie sa apelez la un specialist in dictie si sa fac ceva training pe partea aceasta, pentru a rezolva o data pentru totdeauna aceasta problema.

Prezentarea anterioara mie, cea a Mariei, una axata pe tehnici de educatie non-formala, mi-a aratat ca o prezentare poate arata si altfel de cum mi-as fi putut imagina eu, o prezentare pe care mie cred ca mi-ar fi foarte greu sa o fac, pentru ca modalitatea mea de a vedea lumea intr-un mod egocentric contravine puternic cu modul in care a prezentat ea.

La chestia asta cu egocentrismul cred ca o sa am greu de lucrat, dar, na, singur la parinti, e greu de acceptat faptul ca planetele nu se invart in jurul meu sau chiar si mai greu, sa accept faptul ca ele s-ar invarti in continuare si daca eu as inceta sa exist. Dar asta e o chestie personala, la care promit ca voi lucra.

Daca sunteti interesati de ce inseamna vorbitul in public, va recomand sa veniti macar o data, eu sunt sigur ca o sa va placa si o sa reveniti. Si asta nu o spun doar eu, ci si alti oameni pe care i-am convins sa-si invinga teama si sa vina sa vada despre ce e vorba.