PhIT Community – comunitatea oamenilor din IT-ul prahovean

Posted by

Ieri a avut loc prima intalnire oficiala a unui grup de oameni care vor sta la baza crearii unei comunitati menite sa dezvolte si sa sustina piata locala de IT. Intalnirea a fost mai mult cu scop organizatoric, astfel s-a stabilit numele comunitatii, PHIT Community, s-au stabilit si cateva directii in care vom merge, dar si structura meet-up-urilor viitoare. Bineinteles ca sunt si eu implicat in acest proiect si o sa revin cu vesti pe blog in curand, mai ales ca urmatoarea intalnire se intrevede peste 2 saptamani.

Si pentru ca tot vorbim de urmatorul meet-up, sau primul, daca e sa o luam in mod oficial, am zis ca nu strica sa va spun de pe acuma structura lui, ca sa stiti la ce sa va asteptati, daca veti participa la el:

 1. Prezentare participanti (1 minut de fiecare participant)
 2. Sectiunea de DEBATE (20 de minute)
 3. Prima Prezentare (30 de minute)
 4. Atelier (20-30 de minute)
 5. A doua Prezentare (30 de minute)
 6. Networking (15 minute)
 7. Final words (5 minute)

Prezentarile vor fi din domenii diverse: agile development, project management, programare, usability, design, testare de produs si multe altele, pe care o sa va las sa le descoperiti pe parcurs. Daca tu crezi ca ai ceva interesant de prezentat, lasa un comentariu si discutam in particular despre asta.

Vom avea si site, pagina de facebook etc., dar momentan va invit sa intrati in grupul unde se discuta despre aceste meet-up-uri si despre tot ceea ce intampla in jurul acestui proiect.

intalnirea PHIT Community

Am avut ocazia, in cele 3 ore petrecute ieri la intalnire, sa invat lucruri noi despre cum poti organiza un eveniment si despre cum se construieste o echipa, lucruri care imi vor fi foarte utile pentru planurile proprii de viitor. Ma gandesc ca o structura nu neaparat asemanatoare, dar macar o structura clar comunicata, ar trebui sa existe si la urmatoarele blogmeet-uri, desi am destule retineri ca se si va intampla asta. Mie imi for fi utile, in eventualitatea in care gasesc resurse sa creez un HUB la Ploiesti.

5 comments

 1. Felicitari, multa bafta. Piata de IT din Prahova se rezuma la cateva joburi, in rest e slaba. Mai degraba Cluj,Timisoarasau Bucuresti sunt medii bune de dezvoltare pt cei interesati.

 2. ce sa faci cu it-ul in ploiesti? sanse mici, firme putine si alea slabute (poate sa fii foarte norocos sa prinzi ceva pe dezvoltare web unde faci absolut de toate) … vad ca sunt multi pustani p-acolo: lucrati bine si cu folos, faceti-va un portofoliu! concurenta e foarte mare, astia de la poli, unibuc si ase au mai mereu prioritate in fata pulimii care termina la upg si provincie… nimic nu e imposibil insa, se poate! lasati dracu’ filmele porno, dota si toate cele, studiati serios!

  frumoasa initiativa! am zis sa vin si eu, dar ma gandeam ca astia mai batrani nu sunt vazuti prea bine p-acolo..

  1. Esti binevenit, nu conteaza varsta. Abia am sansa sa iti argumentez face to face faptul ca te inseli amarnic la cele spuse de mai sus.

Comments are closed.