Saptamana aceasta am de la libraria online Libris o carte dedicata special celor pasionati de acvaristica si cum cartea le este dedicata lor, si subiectul concursului este unu pe masura.
Asadar va trebui sa lasati un comentariu cu povestea pestisorului preferat, si bineinteles si de ce este preferat acest peste din acvariul tau si eu voi alege castigatorul iar acesta v-a primi o carte dedicata pestilor de acvariu:
Pesti de acvariu – Dick Mills, Derek Lambert
Asadar, astept pasionatii de acvaristica sa isi lase povestea pestisorului preferat intr-un comentariu pe blog pana sambata urmand ca duminica sau luni sa anunt si castigatorul.
Ape limpezi.
Dacă până sâmbătă nu ai comentarii … îţi povestesc eu cum aveam grijă de acvariul meu 🙂
Pestele meu preferat, defapt e o ea… e zodia Pesti si o iubesc mult :D! daca merit cartea… considera ca particip.
Plus ca traiesc intr-un oras plin de „pesti”, cu bmw-uri ( ca sa intelegi mai bine).
Si bonus ca am uitat sa -ti spun si n-ai edit la articol… am o categorie in cadrul blogului meu „Apa”
Vad ca s-a dus concursul si nu s-a inscris nimeni cu vreun raspuns cert. O sa spun eu povestea pestelui care mi-a atras atentia de la prima vedere, chiar daca nu se mai tine concursul.
Am ajuns printr-o circumstanta fericita la un baiat care isi desfiinta acvariul cu pesti. Si am constatat ca avea numai pesti interesanti pe care nu-i are orice acvarist simplu. Probabil ca cei mai multi erau cumparati de la Zoo Center, ca aia aduc tot felul de specii, pe care nu le gasesti la piata. Am cumparat cativa pesti de la el printre care si un mascul de Melanothenia praecox. Acest peste mi-a atras privirea din prima, prin coloritul sau. Este un peste multicolor, care isi arata toate nuantele in razele soarelui. Este precum un telefon cu 16 mil de culori. Tin minte ca l-am dus acasa si nu s-a acomodat in acvariul meu. Si totusi stateam minute in sir in fata acvariului urmarindu-l si planganu-i de mila. Am facut tot felul de tratamente apei, pana si-a revenit. Imi eraq ciuda daca l-as fi pierdut asa repede. Dupa experienta cu acel exemplar pe care il numisem Melo, am aflat mai multe despre specia din care facea parte si i-am creat chiar si conditii de inmultire. A reusit sa se imperecheze cu femela, dar icrele nu au fecundat. Oricum pestele acela mi-a ramas in minte si acum.