Cred ca sunt meteosensibil!

Posted by

Pana de curand, sa fie cam un an, nu am remarcat ca starile mele de oboseala sau indispozitie sa fie de fapt colerate cu vremea de afara, dar incepand de vreo jumatate de an sau ceva de genul acesta, am observat ca exista o posibila legatura intre ele. Asta in conditiile in care, la un moment dat, voiam sa ma mut in Suedia. Inca nu stiu exact ce schimbari ale vremii ma afecteaza si ce anume, de abia de acum incolo o sa urmaresc mai atent fenomenul, dar am remarcat ca unele zile cu ploaie imi modifica starea pe care o am si comportamentul. Vorba aceea din reclama la Snickers: „Nu esti tu cand ti-e foame”.

Sportul meu preferat este snowboarding-ul, nu iubesc caldura si indur mult mai usor senzatia de disconfort la frig. Vara, pe plaja, caut mereu un loc in care sa ma ascund de soare si nu-mi place deloc caldura. Biroul meu sta 90% pe an cu jaluzelele trase, deci nu vad cerul si nu stiu daca afara e soare sau ploua. Daca lucrez la ceva si sunt concentrat pe ce lucrez, nu aud nici macar ploaia si au fost zile in care, dupa cateva ore, desi era soarele pe cer, am vazut ca e ud pe jos, semn ca a fost si o ploaie la un moment dat.

Nu imi dau seama ce anume imi declanseaza indispozitia, cel mai probabil schimbarile bruste ale presiunii aerului, pentru ca sunt momente in care, desi ploua afara, sunt ok si nu am nici cea mai mica problema. De asemenea, desi nu sunt un mare fan al ploii, nu am simtit niciodata ca ploaia in sine imi afecteaza starea mea psihologica.

Citeam pe net ca faptul ca lucram in spatii inchise, cat si varsta sunt factori determinanti pentru aceasta meteosensibilitate. Tot ce e posibil, ca de cand ma stiu birourile mele nu aveau in mod neaparat ferestre luminoase si de asemenea sunt un mare fan al luminii artificiale. La HUB aveam mereu discutii cu colega mea ca pe ea o deranja lumina de la becuri si prefera sa stea in zilele innorate pe intuneric, in timp ce eu aprindeam lumina in toate camerele, ca asa ma simteam eu confortabil.

Pe viitor o sa caut sa fiu mai atent la schimbarile meteo si in ce masura imi afecteaza buna dispozitie pentru a putea colera si eventual inlatura aceste efecte. Daca stiu ca am o zi in care productivitatea si starea mea de bine e la pamant, macar sa aleg sa o petrec la Therme sau in alta locatie unde ma pot relaxa si bucura de o zi care nu se prevede a fi o zi foarte buna.