Creșterea productivității, am închis tab-ul cu Facebook

Posted by

Deși încerc să stau cât mai puțin pe rețelele sociale, uneori îți fură privirea, dacă pot să spun așa, și ajungi să consumi timp inutil uitându-te la ce postează alții. Și cred că cele 2 rețele care îmi consumă cel mai mult astfel timpul sunt Facebook și TikTok.

La TikTok era destul de simplu, nu folosesc sistemul de mesaje de la ei, e instalat doar pe telefon, deci doar în anumite momente, când sunt în pat sau știți voi unde, stau pe TikTok, deci nu puteam să spun că îmi influențează cu ceva productivitatea.

În schimb pe Facebook mai corespondez cu anumiți clienți, parteneri, colaboratori, prieteni, etc. Am mai spus-o aici pe blog, că dacă nu era Facebook Messenger atunci Facebook era mort de mult. Și chiar dacă de multe ori schimb de pe interfața de Facebook pe cea de Messenger, ajung tot în cea de Facebook înapoi, scrolând aiurea prin feed.

Așadar, am decis de câteva zile să renunț la tab-ul cu Facebook (pentru cei care nu înțeleg, eu când deschid browserul am câteva tab-uri pinned care stau mereu deschise pe tot parcursul zilei (calendar, Gmail, WhatsApp, Telegram, YouTube).

Asta nu înseamnă că nu mai intru pe Facebook, doar că nu-l mai țin la un click distanță. Chiar ieri mă întreba un prieten ceva pe Facebook și i-am răspuns după 2 ore când am pus mâna pe telefon și am observat că am mesaje acolo. Dacă e urgent să mă caute pe WhatsApp sau Telegram unde răspund mult mai repede.

Legat de celelalte tab-uri, consider că-s suficient de importante să rămână acolo. Telegramul sau WhatsApp sunt pe mute deci nu bipăie dar îmi apar notificări de la ele. De asemenea, grupurile pe care stau sunt și ele setate cu notificările pe mute. Gmailul și calendarul sunt cele mai importante, iar YouTube stă acolo doar ca să-mi reamintească că mai trebuie să fac și câte un clip uneori, dacă e cazul, sau mai răspund la comentarii. Acela nu consumă timp aproape deloc.