Cum ma pregatesc, sau nu, de o eventuala criza care vine, sau care a venit deja?

Posted by

Am vazut postarea lui Groparu si mi-a placut, am zis ca nu strica sa vin si eu cu cateva idei despre cum ma pregatesc sau nu pentru o eventuala criza. Adevarul e ca, asa cum zice si el in articol, lucrurile nu stau deloc bine din multe puncte de vedere, nu le reiau aici pentru ca le-a subliniat foarte bine si el si nu are rost sa ma repet.

Desi in prag de criza in mod normal trebuie sa stagnezi posibilele investitii si sa cauti sa economisesti bani eu am decis sa fac tocmai invers.

Asa ca primul lucru pe care l-am decis in urma cu mai bine de 2-3 luni a fost sa continuam cu investitiile la casa cat putem de mult si chiar daca am cam ajuns la fundul sacului am decis sa mergem pana la capat, astfel incat am renuntat la banii de zile negre, la vacante, la economii, la tot, pentru a continua cu lucrarile la casa. (Daca este sau nu o decizie buna, nu ramane decat sa vedem.)

Al doilea lucru pe care l-am facut a fost sa amenajez anexa in asa fel incat sa pot locui in ea pe timpul verii, ca o casa mica de vacanta si sa ma mut in ea, astfel reusind sa scad (nu foarte mult) anumite cheltuieli legate de traiul la apartament. Factura la curent a scazut considerabil pe perioada verii in urma mutarii mele aici.

Am renuntat de tot la ideea de a-mi cumpara o masina, mi-am luat o trotineta electrica care in mare parte a reusit sa suplineasca nevoia unor drumuri scurte prin oras sau a deplasarii pana la Ploiesti si inapoi aici.

Pe viitor

Sunt increzator in mine si in fortele proprii, chiar daca toata nebunia asta te cam lasa fara „energie”, am reusit totusi sa fac cate ceva si sa ma focusez si pe bunul mers si dezvoltarea firmei. Chiar daca treaba asta cu reclama pe bloguri merge tot mai prost (nu dau vina nici pe vloggeri, nici pe criza) nu inseamna ca nu exista ceva potential si ramane o sursa de venituri.

De asemenea chiar incepand de azi am in plan un nou canal pe zona de educatie financiara si investitii si, desi era in plan sa incep de la 1 septembrie, din diverse motive am fost nevoit sa aman lansarea lui. Am mai inceput si alte proiecte de test si vedem care din ele pot aduce ceva venituri suplimentare. Proiectul este despre investitii financiare, deci cumva de azi incep sa ma ocup mai serios si de investitii in vederea obtinerii unor venituri pasive.

De ce sunt increzator? Nu am rate la banca, nu am datorii la nimeni si cumva, chiar daca urmeaza vremuri foarte nasoale, cred eu ca am destule planuri si strategii pregatite astfel incat sa pot supravietui. Ma gandesc ca, daca eu nu reusesc sa gasesc resurse pentru a supravietui, restul populatiei (cei care au credite pe inca 20-30 de ani, datorii sau surse de venituri mult mai precare decat ale mele) sunt intr-un mare rahat.

Revenind, pe primul plan e casa, pentru ca daca reusesc sa ma mut in ea cred eu ca vor scadea foarte mult costurile lunare, s-ar putea sa ma insel, dar asta nu ramane decat de vazut dupa ce ma mut aici.

Inca am in plan sa deschid si a doua companie, au tot fost amanate aceste planuri de nebunia asta cu pandemia, dar cumva am de gand sa fac si acest pas.

Vreau sa experimentez in mai multe directii si, desi aceste experimente sunt consumatoare de energie, in final din 10 s-ar putea ca 1 sa fie cel care sa mearga si sa fi meritat timpul consumat. Viata m-a invatat sa nu pun ouale in acelasi cos si sa caut constant surse de venituri cat mai diversificate.

2 comments

    1. Nimic deosebit, doar sa separ activitatile din Nanotel. Deci nu voi face activitati noi momentan, pentru alea am alta idee mai creata ca mi-am facut si card de e-rezident in Estonia dar cred ca expira pana ma gandesc eu sa mai fac ceva si pe directia aia.

Comments are closed.