Cum ne pricepem noi romanii la toate

Posted by

Acum vre-o saptamana cand inca aveam masina in service, ma sui la ocazie cu un nene care parea mai cu chef de vorbe. DIn vorba in vorba ajung la faptul ca am si eu masina in service, ca mi-am pus airbag-urile si chesti de genu asta. Tot din vorba in vorba ajung si la faptul ca Dacia Logan nu are nici un fel de senzor pe bara din fata si ca sistemul e alcatuit dintr-un senzor fixat undeva sub masca de la schimbatorul de viteze si pe care astia de prin service il numesc „calculator”. Ala defapt masoara viteza de franare (asa exprimat in termeni netehnici) si daca creste peste o valoare x, declanseaza airbag-urile.

Nea Ion, care statea in spate, si care se pricepe el la toate ca da doar e roman, nu si nu ca sunt niste senzori pe bara din fata a masinii. I-am explicat ca nu exista senzori ca doar am fost langa masina cand am demontant radiatoarele si tot ce mai era prin partea din fata si ca nu era nici un fir, nimic. I-am explicat ca am instrat pe forumul de la Dacia si ca lafel au zis si oamenii aia ca nu exista nici un senzor. El nu si nu, ca vorbesc vezi domnule fara sa ma pricep. SI avand in vedere ca sunt afon la masini + ca nu aveam chef sa ma contrazic cu toti idioti, am lasat-o ca el.

Zilele trecute am ajuns iar la service cu masina, s-au montat airbagurile dar computerul de bord nu vrea sa stinga becul de la bord care semnalizeaza functionarea corecta a airbagurilor. Si nu la orice service, ci la cel mai mare din tara autorizat Dacia. Si l-am intrebat pe seful lor daca are loganul vre-un senzor pe bara conectat la airbag-uri. BINEINTELES CA NU ARE, asa cum stiam si eu.

Asa ca draga tarane roman, chestia aia cu dat un picior in bara din fatza si declansat airbagurile se intampla doar in filme si nu si in realitate. Si daca nu sti, nu o sa pot intelege niciodata de ce te dai destept. Mai ales cand eu stateam de vorba cu soferul si nu te bagase nimeni in seama.

One comment

  1. deasta nu avem noi autostrazi si masini calumea, de bine ce ne pricem la toate…din nefericire pacat ca majoritatea idiotilor care se pricep la toate, nu prea intra pe internet, asa ca raman la vorba lui mircea badea , care zice: tara asta nu o sa se faca bine niciodata.

Comments are closed.