Ore de somn

Posted by

Boby deschide o discutie interesanta despre ora la care ar trebuii sa ne ducem la somn. Legat tot de asta, se cunoaste ca corpul uman are anumite bioritmuri ca orele de somn intre 11 si ora 1 noaptea sunt foarte importante pentru odihna corpului si incarcarea lui cu energie vitala proaspata.

Ce as vrea eu sa stiu insa e ce poti face cand dupa ani de zile de „antrenament” si nopti nedormite se schimba acest bioritm. Eu nu pot sa dorm decat rareori inainde de 2 noaptea. Daca sunt extrem de obosit stau si ma uit ca idiotul la ecran si nu fac nimic. Ideea e ca mi-am deformat astfel bioritmul din perioada in care nu ma duceam la munca si acum nu reusesc sa dorm prea devreme. Cum as putea revenii la bioritmul si orele de somn normale.

Cand am mult de munca la servici + naveta ajung sa recuperez in weekend cand dorm toata ziua. Oricum nu am nevoie de multe ore de somn ca sa ma reincarc cu energie si imi aduc aminte ca atunci cand invatam pentru a intra la facultate, experimentam si reducerea orelor de somn tinand cont sa fiu in pat la ora 11 si sa ma trezesc undeva la 5 dimineata. Cei drept inlocuia o jumatate de ora de meditatie zilnica cam o ora de somn. Asta fara dorinta de a inlocuii somnul cu sedinte de meditatie, ci pur si simplu ca efect colateral.